Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda Güvenliğinde Ab Standartları Çalıştayı 

Gıda Güvenliğinde AB Standartları Çalıştayı

İZMİR'DEKİ ÇALIŞTAYDA, TÜRK VE YABANCI UZMANLARCA GIDA GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN MEVZUATIN, AB MÜKTESEBATINA UYUMU ELE ALINIYOR

İZMİR (A.A) - AB Komisyonu Genişleme Müdürlüğü Teknik Yardım ve Bilgi Değişimi Ofisi'nin (TAIEX) bölgesel eğitim programları kapsamında düzenlediği AB Gıda Mevzuatı Uygulamaları, Resmi Kontroller Çalıştayı, İzmir'de başladı.
 
     İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Fuar Anemon Otel'deki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana gıda güvenliği konusunda 50'den fazla seminer ve etkinlik düzenlediklerini söyledi.
 
     Güldal, gıda güvenliği alanında AB müktesebatına uyum çalışmaları kapsamında 5996 sayılı kanunun yürürlüğe girdiğini, ikincil mevzuata ilişkin taslak çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti.
 
     İngiltere, İtalya, İspanya ve Slovakya'dan gelen AB uzmanları, iki gün sürecek çalıştayda İzmir ve Aydın İl Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlilerine ve sektör temsilcilerine kendi ülkelerindeki mevzuat hakkında bilgi verecek, Türk mevzuatının AB'nin gıda kontrolü konusundaki müktesebatına uyumu değerlendirilecek.
 
     Çalıştayda ''Türkiye'deki Gıda Mevzuatının Mevcut Durumu'', ''Genel Hijyen Gerekliliklerinin Uygulama Ölçümleri'', ''Hayvansal Orijinli Gıdaların Spesifik Hijyen Kuralları'', ''Resmi Kontrollerin Genel ve Özel Kuralları'', ''Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay Prosedürleri'', ''Hayvansal Orijinli Gıda İşletmelerinin Denetimi: Et Sektörü'', ''Hayvansal Orijinli Gıda İşletmelerinin Denetimi: Süt Sektörü'', ''Genetik Modifiye Gıde ve Yemlerin Resmi Kontrolü'' gibi başlıklar altında sunumlar yapılacak.

Ekleme Tarihi
27.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gıda Güvenliğinde AB Standartları Çalıştayı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız