Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZER AKBAŞLI 

GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZER AKBAŞLI: "2011 YILINDA FINDIK REKOLTESİ BEKLENENİN ALTINDA OLDUĞU İÇİN TARIM KREDİ KOOPARATİF BORÇLARI ERTELENMELİDİR"


GİRESUN (İHA) - Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2011 yılında fındık mahsülünün beklenen rekoltenin altında olması nedeniyle fındık üreticilerinin destek ödeme zamanlarının öne alınması ile tarımsal kredi kullananların kredi borçlarının 2012 ürünü sonuna kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi.
 
Akbaşlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2011 yılı fındık ürününde ciddi kayıpların oluşacağı, bu durumunda üreticiyi mağdur edeceğini savundu. Fındık üreticilerinin yanında olarak hak ve menfaatlerini korumak, kollamak adına borçların ertelenmesi gerektiğini vurgulayan Akbaşlı, "2011 yılı fındık hasatının devam ettiği bu günlerde, çiftçiler üretimin az olması nedeniyle tarım kredi kooparatiflerine olan borçlarının telaşına düştü. 30 Eylül'de başlayacak olan tarım kredi borçlarının bu yıl ödenmesi
sıkıntılı geçecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu borçların 2012 yılı fındık sonuna kadar yapılandırılmasını istiyoruz.
 
Çünkü üreticinin bu borçları ödeyecek fındığı olmadı. Üreticimizin borçları ertelenmez ise üreticimiz çok sıkıntı çekecek, elindeki az olan ürünü de borçlarına gidecek. Bu nedenle üreticimizin borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Ayrıca siyasilerimizden fındık üreticisine destek olması için tarım kredi kooperatif borçlarının ertelenmesi konusunda yardım etmelerini bekliyoruz"
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım Kredi Kooparatif Borçları Ertelenmelidir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız