Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Gümüşkent'de Üzüm ve Elmalar Yarıştı

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Gümüşkent Beldesi'nde bağcılık ve elmacılığın geliştirilerek teşvik edilmesi amacıyla Kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenen festivalde, başarılı çiftçiler Cumhuriyet altın ile ödüllendirildi. 
 
Festivalin açılışına Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar, Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, daire Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Belediye mehter takımının gösterisi ardından festivalin açış konuşmasını yapan Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, unutulmaya yüz tutan eski gelenek ve göreneklerin yeniden canlandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Arıkan, şöyle dedi: 
 
"Bu yıl Gümüşkent Belediyesi olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz üzüm, pekmez ve kültür festivalini düzenlememizdeki amacımız, unutulan eski gelenek ve göreneklerimizi tekrar yaşatmaktır. Yaptığımız araştırmalarda beldemizde yetişen üzümün ve elmanın çok kaliteli olduğunu öğrendik. Dolaysıyla böylesine kaliteli ürünlerimizi tanıtma anlamında da bu tür festivaller çok önemli." 
 
Daha sonra 'Festival güzeli' seçilen Fatma Kayadibi'ne Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan tarafından Cumhuriyet altını hediye edildi. Gümüşkent Geleneksel Üzüm, Pekmez ve Kültür Festivali kapsamında en iyi üzüm ve elma yetiştiren çiftçilerin yanı sıra en iyi pekmez kaynatan üreticiler ödüllendirildi.
 
Gülşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde en iyi elma üreticisi Mehmet Irmak olarak belirlenirken, Öztürk Aksoy ikinci ve Arif Düşün ise üçüncü oldu.
 
En iyi üzüm, yetiştiren çiftçi , seçici kurul değerlendirmesi ile Gümüşkent Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon bahçesinde yetiştirilen üzümler alırken, Mehmet Irmak ikinci ve Mehmet Özgüven ise 3. lüğü elde etti. Beldede en iyi pekmez üreten çiftçi Özden Aydın olarak seçici kurul tarafından birinciliğe layık görülürken, Mehmet Özgüven ikinci ve Mehmet Dinçer'de 3.lüğü kazandı. Yarışmada dereceye girenler Vali Abdurrahman Savaş, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, AK Parti Milletvekilleri A.Erdal Feralan ve Murat Göktürk Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Festival kapsamında Gürcistan Halk dansları Topluluğu ile Hacıbektaş Semah ekibi topluluğu gösteri yaptı. 
 
Gümüşkent beldesinde özellikle düğün ve nişan törenleri ile özel bazı günlerde köylü gençler tarafından oynanan deve Oyunu ilgiyle izlendi. Türk Halk Müziği sanatçıları Cihat Yaman ile Nurullah Akçayır da konser verdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gümüşkent'de Üzüm ve Elmalar Yarıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız