Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bolu 

BOLU'DA 14 YIL ÖNCE KURULAN SERADA İLK KEZ KAVUN YETİŞTİ


BOLU (İHA) - Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Aşağıörenbaşı köyü muhtarı İbrahim Doğan, 14 yıl önce kurdukları serada Gerede'nin ilk kavununu yetiştirdi.
 
Gerede'de eski İlçe Tarım Müdürü Zeki Özbakır'ın görevinin başındayken başlattığı seracılık projesi yıllar sonra ilk meyvesini verdi. Gerede'de ilk serayı kuran isimlerden olan Seyit Ahmet Doğan, 14 yıl önce Aşağıörenbaşı köyündeki evinin bahçesine o zamanki Gerede İlçe Tarım Müdürü Zeki Özbakır'ın tavsiyesi üzerine, İl Özel İdaresi destekleriyle sera kurdu. Bu serada çeşitli denemeler yapılarak ilk etapta domates, salatalık, biber gibi ürünler yetiştirildi. Seyit Ahmet Doğan'ın hayatını kaybetmesiyle babasından kalan mirası daha sonra oğlu Aşağıörenbaşı köyü muhtarı İbrahim Doğan devam ettirdi. Muhtar Doğan, babasından kalan bu mirasa iyi sahip çıkarak, Gerede'de hangi ürünlerin yetişebileceğini ortaya çıkarmaya başladı.
Muhtar Doğan, patlıcan ve dolma biberi yetiştirdikten sonra, 1450 rakım yükseklikteki Gerede'de kavun yetiştirmeyi başaran ilk isim oldu.
 
Aşağıörenbaşı köyü Muhtarı İbrahim Doğan, lezzeti hiçbir bölgenin kavununa benzemeyen Gerede kavununu ürettikten sonra ilk müjdeli haberi Zeki Özbakır'a verdi. Gerede'de ilk kavun yetiştiren isim olmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Muhtar Doğan, Gerede'deki tarımın duayeni Zeki Özbakır'a teşekkür ederek, yıllar önce babasından aldığı anlamlı mirası geliştirdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Ekleme Tarihi
27.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bolu'da 14 Yıl Önce Kurulan Serada İlk Kez Kavun Yetişti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız