Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yer fıstığı,fıstık 

Her gün 400 kilo yerfıstığı satıyor
   
Osmaniye’nin en önemli tarım ürünü olan yer fıstığının kullanım alanının artması sektörde gözle görülür bir hareketlilik oluşturdu. 
 
Vali Celalettin Cerrah’ın büyük gayretleri sonucu yer fıstığından yapılan çeşitli Beymail ürünlerinin satışına başlanması yer fıstığı satış ağını da olumlu yönde etkiledi.
 
Beymail ürünleri satış merkezilerinde yerfıstığı ürünlerine gösterilen ilginin yanı sıra her gün şehrin muhtelif yerlerinde kurulan semt pazarlarındaki yer fıstığı tezgâhları da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
 
Fıstığın kabuklu, tarladan taze çıktığında satışının üreticiye daha çok para kazandırdığını belirten Mesut Araz semt pazarlarında her gün 400 kilo yaş fıstık sattığını söyledi.
 
Daha düne kadar semt pazarlarında fıstığı tek başına sattığını bu gün ise dört kişinin tezgah açtığını ifade eden Araz burada yer fıstığından yapılarak satılan Beymail ürünlerinin büyük etkisi olduğunu belirtti.
 
Semt pazarlarında 2 ay boyunca Osmaniye yerfıstığı satışı yaptığını kaydeden Mesut Araz, “Bilindiği gibi semt pazarlarında tezgahlar vatandaşların talebine göre şekillenir. Yer fıstığını kısa süre önceleri sadece çerez olarak tükettiğimiz için üreticilerimiz fazla para kazanamıyordu. Şehrimizin en önemli tarım ürünü olan yer fıstığı şimdilerde krema, cezerye, lokum, draje gibi ürünlerde kullanılmaya başlandı. Yani kullanım alanları arttı ve artmaya devam ediyor. Bu anlamda tarladan alarak getirip pazarda satışa sunduğumuz yer fıstığına vatandaşların talebi de bizleri oldukça memnun etmektedir. Ben pazarda kilosunu 2.5 TL’den her gün 400 kilo kabuklu yaş fıstık satıyorum. Vatandaşlar çerez olarak tüketmenin yanında haşlayarak yemek için alıyor.” dedi.
 
Satışlardan olukça memnun olduklarını kaydeden Araz semt pazarlarında yer fıstığı satış tezgahlarının sayısının her geçen gün artacağına inandığını sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
27.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Her gün 400 kilo yerfıstığı satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız