Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 Hipokrat Bile İlaç Olarak Kullanmış
 
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Resul Gerçekçioğlu, üvez meyvesinin kanamayı durdurucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici ilaç olarak kullanımının Hipokrat'a kadar uzandığını söyledi.
 
 
 
Prof.Dr.Resul Gerçekçioğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, sonbaharın gelmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini alan üvez meyvesinin vücut direncini artırıcı özelliği olduğunu belirtti.

Mustafa Önal - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu, üvez meyvesinin kanamayı durdurucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici ilaç olarak kullanımının Hipokrat'a kadar uzandığını söyledi.

Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, sonbaharın gelmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini alan üvez meyvesinin vücut direncini artırıcı özelliği olduğunu belirtti.

Üvez meyvesinin küre veya armut şeklinde olduğu, buruk bir lezzete sahip olduğunu anlatan Gerçekçioğlu, özellikle son yıllarda aranan bir meyve türü olduğuna işaret etti.

Üvez meyvesinin tıpta kullanımının Hipokrat'a kadar uzandığına işaret eden Prof. Dr. Gerçekçioğlu, şunları kaydetti:

"Üvezin kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırıcı özelliği var. Kışın bol miktarda tüketmek lazım. Bu meyvenin kanamayı durdurucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici ilaç olarak kullanımı Hipokrat'a kadar uzanır. Diğer yandan meyve ve özellikle yapraklarının şeker hastalığına iyi geldiği, kan şekerini düşürücü etkiye sahip olduğu laboratuvar testleriyle kanıtlanmıştır."

Prof. Dr. Gerçekçioğlu, üvez üzerinde yapılan son araştırmalarda, içeriğinde kalp krizini önleyici ve vücut direncini arttırıcı "tanen" bulunduğunun belirlendiğini de kaydederek, şunları söyledi:

"Üvez meyvesi karaciğeri güçlendirir. C vitamini bulunan meyve antioksidandır ve bağırsak temizleyici özelliği de bulunmaktadır. Meyvede iltihap giderici, idrar söktürücü, kanamayı durduran ve lenf uyarıcı özelliklere sahip maddeler tespit edilmiştir."

Meyveyle ilgili akademik çalışmalar gerçekleştirildiğini de belirten Prof. Dr. Gerçekçioğlu, "Akademik olarak bir doktora çalışması başlamış ve bitmek üzere. Üretimin artırılması ile bu meyvenin çok kaliteli sanayi ürünü olacağını ve talebin çok olacağına inanıyorum" dedi.

Muşmula gibi olgunlaştığı zaman yenilebilen ve tarım alanlarında alternatif ürün olarak yetiştirilmesinin yanında doğada doğal olarak yetişebilen üvez meyvesi tezgahlarda kilosu 3 liradan satışa sunuluyor.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hipokrat Bile İlaç Olarak Kullanmış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız