Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

POLATLI’DA PEMBE DOMATES ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR


Ankara’nın Polatlı ilçesinde pembe domates üretimi yaygınlaşıyor. Polatlılı bir üretici, yılda bir buçuk ton pembe domates üretimi yapıyor. Bir pembe domates ortalama 700 ila 800 gram ağırlığında oluyor.
 
 
 
 
Yerli tohumla üretilen pembe domatesi, kırmızı domatesten ayıran özellik ise iri, ince kabuklu ve bol sulu olması. Pembe domatesi gören vatandaşlar ilk bakışta şaşkınlıklarını gizleyemeseler de denediklerinde vazgeçemiyor.

Sebze Üreticisi Ekrem Erk, sebzeciliğin baba mesleği olduğunu belirterek, ince kabuklu pembe domates yetiştirdiğini, son yıllarda üretiminin Polatlı’da yaygınlaştığını söyledi. Erk, “Daha önceden ekiyorduk. Ancak ince kabuklu olması ve dayanmaması nedeniyle bir ara üretimine ara verdik. Üreticiler daha fazla verim elde etmek için kırımızı domatesi ve ithal edilen hibrit tohumları tercih ettiği için pembe domates ekmeyi bırakmıştık. Daha sonra kendi ürettiğimiz tohumlarla pembe domates üretimine yeniden başladık. Bu domatesi ben Polatlı’da 3 yıl önce tekrar ekmeye başladım. Şimdi komşularım da pembe domates ekimi yapıyor. Tohum üreticilerine de verdik, onlar da artık pembe domates tohumu satıyor.” dedi.

Pazarda pembe domatesi gören vatandaşların genellikle şaşırdığını anlatan Ekrem Erk, “Pembe domatesin iri olması nedeniyle domatesi hormonlu zannediyorlar. Üretimde iyi bakım olursa bir tanesi 700 ila 800 gram ağırlığında oluyor. Domatesin tadını alan, daha önce tüketen vatandaş gelip alıyor. Bilmeyen kişi ise almakta tereddüt ediyor, ben de bir tane ikram ederek tanıtmaya çalışıyorum." diye konuştu. Yılda bir buçuk ton pembe domates üretimi yaptığını belirten üretici Ekrem Erk, 3 yıldır yaptığı için müşterisinin olmadığını aktardı.

TOHUM İTHALATI YAPMIYOR
 
Bu yıl özellikle yerli üretime önem verdiklerini dile getiren sebze üreticisi Ekrem Erk, tohum ithalatı yapmadıklarını, kendi ürünlerinden elde ettikleri tohumları yavaş yavaş çoğalttıklarını ifade etti. Erk, “Yerli ürünleri ekiyoruz, deniyoruz elde ettiğimiz tohumlarla yerli ürünlere dönmeye çalışıyoruz.” dedi.
Pembe domatesi yiyen vatandaşlar ise lezzetli olduğunu ve herkese tavsiye ettiklerini ifade etti.
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Polatlı’da pembe domates üretimi yaygınlaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız