Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vali Ali Kolat 

Sivas'ta silajlık Mısır hasadı töreni

Sivas'ta silajlık Mısır hasadı töreni düzenlendi. 
 
Vali Ali Kolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Mısır ekili bir tarlada düzenlenen silajlık Mısır hasadı töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın kentte önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtti. 
 
Kentte vatandaşların yüzde 65 oranında tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Kolat, şunları kaydetti: 
 
"Bundan son derece mutlu oluyoruz diyeceğim ama kapasitemizin altında çalışıyoruz. Ürettiğimiz yemleri tüketecek hayvan bulamıyoruz herhalde. ya da fazla üretiyoruz ve dışarıya gönderiyoruz. Sivas'ta böyle bir çalışmayı görmek güzel. Ama büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı itibariyle belirtilen noktalarda değiliz. Devletimiz, hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Tarım araç ve makinelerini ve her türlü desteği veriyoruz. Ürünün her kademesinde yine destek söz konusu. 2003 yılından bu yana yaklaşık 800 milyon lira civarında çiftçimiz destek almıştır. Bu çalışmalar bence daha da artmalı ve aile ekonomisinden çok işletmeye dönüşmeli." 
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan ise kentte hayvancılığının gelişememesinde en büyük etkiyi yem maliyetlerinin oluşturduğunu belirterek,"Bundan dolayı hayvancılık maliyetlerini düşürmek için mutlaka ucuz yem kaynaklarına ulaşmak zorundayız. Ucuz yem kaynakları içerisinde ise kaliteli kaba yem bizim için çok önem arz etmektedir. Silajlık Mısır ise kaliteli kaba yem olarak adlandırdığımız bir bitkidir. Yapmış olduğumuz çalışmalarla kaliteli kaba yem açığını kapatmak için 300 bin dekardan 1 milyon 50 bin dekarlara kadar çıktık. Şu an İlimiz ilk kaba yem fazlasını veren il konumunda" dedi. 
 
Elde edilen fazla kaba yemlerle çevre illerin hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla kaba yem ot borsasını kurduklarını ifade eden Arslan, "Yaklaşık bin 500 çiftçimize tarım alet ve makinesi verdik. Sivas için hayvancılık tesisleri bacasız sanayi durumunda ve mutlaka geliştirilmek zorundayız. Sivas'ta göçü önlemenin yolu tarım ve hayvancılığa yatırım yapmak ve yapılacak bu yatırımlarla dışarıya göçmüş insanları geri çekmek zorundayız" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Mısır hasadı gerçekleştirildi. VAli Kolat, silajlık Mısır hasadı makinesinin başına geçerek hasat çalışmalarına yardım etti. 
 
Daha sonra Kolat ve Arslan Mısır topladı. Toplanan mısırların silaj paketleme makinesinde paketleme işlemleri gerçekleştirildi. 
Programa katılanlara haşlanmış Mısır ikram edildi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sivas'ta silajlık Mısır hasadı töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız