Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

MISIR ARAŞTIRMA İSTASYONUN'DA TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

SAKARYA (İHA) - Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, düzenlediği Tarla Gününde çiftçilerle bir araya geldi.
Mısır Araştırma İstasyonu Müdürü Yavuz Ağı düzenlenen tarla gününde yaptığı konuşmada Enstitülerinin ohum üretip satan bir kuruluş”gibi yanlış algılanmasının üzüntüsünü yaşadığını belirtti.
 
 
 
İstasyonun görevinin AR-GE hizmeti vermek olduğunu söyleyen Ağı, GDO’lu ürünler ile kendi yaptıkları melezleme çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler verdi. Ağı, GDO çalışmalarının ülkemizde sadece TÜBİTAK’ta yapıldığına dikkat çekerek, kendilerinin hibrit denilen melezleme çalışmaları yaptıklarını ve en iyi verimin sağlanacağı yeni türleri bulmak için araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ayrıca mısır ve buğday çeşitlerinden de bahseden Ağı yaptıkları çalışmalara her gün biraz daha katarak devam ettiklerini belirtti.
 
Tarla Günü’ne katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük: “Bu araştırmalara devlet olarak destek vermemiz gerekiyor. Bu çalışmalara daha fazla kaynak ayırmalıyız. Tarımda mutlaka daha iyi olmamız gerekiyor. Bu toprakların hepsini sanayi bölgesi yaparsak ileride sorunlarla karşılaşırız.” dedi.
Vali Büyük Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün ciddi bir tehditle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, çeşitli kurum ve kuruluşların verimli ve merkezi araziler üzerinde çalışan müdürlüğün arazilerini kullanma talebinde bulunduklarını söyleyerek, “Bunun için araştırma enstitümüzün yaptığı hizmetleri ve ne kadar önemli bir alanda çalıştığını da iyi anlatması gerekiyor. Mısırdan patatese ve kabağa, ülke çapında önemli tarımsal ürünlerin geldiği noktadaki başarının, bu araştırma enstitüsünün süreç içinde yapmış olduğu çalışmalarla elde edildiği ortaya çıkıyor” dedi.
 
Büyük, “Sanayileşme olmadan zenginlik olmuyor” diyerek, sanayinin önemli olduğunu ancak önemli tarım arazilerini sanayiye tahsis dilmesi durumunda ciddi problemlerin ortaya çıkabileceğine işaret etti.
 
Vali Büyük, toplantının ardından müdürlüğün arazisindeki mısır ıslah çalışmaları konusunda yetkililerden bilgi aldı.
Vali Büyük bu faaliyetlerin toplum tarafından da desteklenmesi için düzenlenen Tarla Günü’nün çok yararlı ve memnun edici olduğunu belirtti.
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Mısır Araştırma İstasyonun'da Tarla Günü Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız