Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TARSİM, Çiftçilere Ödeme Yapmaya Başladı... 

TARSİM, Çiftçilere Ödeme Yapmaya Başladı...

İSTANBUL (A.A) - Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları teminat kapsamında yer alan, doğal afetler sebebiyle 2011 yılında oluşan hasarların tazminatlarını, sigorta yaptırmış çiftçilere ödemeye başladı.
 
     Risk inceleme ve hasar tespit operasyonlarının aralıksız devam ettiğini belirten Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora, yazılı açıklamasında, 2011 yılında hasar tespiti yapılmış dosyalar için 118 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.
 
     Önümüzdeki günlerde de ödemelerin devam edeceğini söyleyen Bora, yıl sonuna kadar tahminen 105 milyon lira daha ödeme yapacaklarını açıkladı. Bora, bu şekilde sistemin başlangıcından bu yana yaklaşık 510 milyon liralık tazminat ödenmiş olacağını kaydetti.
 
     Küresel ısınma sonucu iklimsel değişimlerin ortaya çıktığını, afet boyutunda meteorolojik olayların yaşandığını ve bu sebeple 2011 yılındaki bitkisel üretimde yaşanan hasarlarda artış yaşandığını belirten Bora, bu yıl Türkiye genelinde hemen hemen her bölgede özellikle şiddetli dolu yağışları nedeniyle tarım ürünlerinde çok ciddi zararlar meydana geldiğini söyledi. Bora, oluşan zararların hasar tespit işlemlerinin tamamlandığını, hazırlanan hasar tespit raporlarının titizlikle incelenerek sonuçlandırıldığını ve teminat kapsamındaki riskler için tazminat hesaplarının yapılarak, süratle sigortalılara ödendiğini belirtti.
 
     Bitkisel Ürün Sigortaları'nda 2011 yılı hasar ödemelerinde en büyük payın yüzde 74'lük oranla dolu hasarı olduğuna dikkati çeken Bora, dolu hasarını sırasıyla, don, fırtına, sel-su baskını, yangın hasarlarının takip ettiğini söyledi.
 
     Bora, Çiftlik Hayvanları Sigortaları'nda ise hasar ödemelerinde en büyük payın yüzde 45'lik oranla, mecburi kesim olduğunu ve bunu sırasıyla, ölüm, yavru ölümü ve yavru atma gibi hasarların takip ettiğini belirtti.

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TARSİM, Çiftçilere Ödeme Yapmaya Başladı...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız