Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

SÖKE OVASI'NDA PAMUK HASADI BAŞLADI -SÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI KEMAL KOCABAŞ: -''PAMUK ÜRETİCİSİ FİYAT TEDİRGİNLİĞİ YAŞIYOR'' 

AYDIN (A.A) - Pamuk hasadının bugün başladığı Söke Ovası'nda dekar başına verimin 400 kilonun üzerinde olacağının beklendiği bildirildi.

     Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, ilçede ilk olarak pamuk hasadına başlayan Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven'in tarlasına giderek çalışmaları yerinde inceledi.

     Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, pamuk hasadının başladığını bugün yaptıkları tarla ziyaretleriyle tescillediklerini belirterek, pamuk ekim sezonunda bir takım sıkıntılar yaşadıklarını, daha sonra zararlılarla yoğun bir zirai mücadele yaptıklarını, 1 kilo kütlü pamuğu üretmek için 2 lira harcadıklarını söyledi.

     Üreticinin alın terini alamaz hale geldiği zaman üretimden vazgeçeceği uyarısında bulunan Kocabaş şöyle konuştu:

     ''Geldiğimiz bu noktada ürünümüzün değer kazanmadığını gördük. Eğer üretici pamuk üretiminden vazgeçerse yeniden dönmesi zor olur. İzmir Ticaret Borsasında fiyatlar maliyetlerin altında. Dünya borsalarında mahlıç pamuk fiyatları 5 TL'nin üzerindeyken İzmir Ticaret Borsasında 4 TL olarak işlem görüyor. İplikçi ve konfeksiyoncu, üreticinin alın terinin karşılığını vermelidir. İthal edilen pamuklar Türk pamuğuna göre hem pahalı, hem de kalitesiz. Ama nedense iplikçi ve konfeksiyoncu pamuğu ihtal etmeye çalışıyor. Tariş piyasaya girerse fiyat yükselir.''

     Özellikle Tariş'in pamuk alım kampanyasını başlatmaması nedeniyle pamuk fiyatlarının daha da düşeceği endişesini yaşadıklarına değinen Göven, ''Tariş, bir an önce 'piyasada ben de varım' demelidir. Tariş'in piyasaya girmesi üretici için bir güvendir. Hasat başladı ve ekim ayının ilk haftasında hasat büyük bir yoğunluk kazanacak. Pamuk üreticisi fiyat tedirginliği yaşıyor'' dedi.

     Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven ise ilk verilere göre verim ve randımandan memnun olduklarını belirterek, dekarda 400 kilonun üzerinde verim beklediğini söyledi.

     Hasat günlerinin üreticinin bayramı olduğunu ifade eden Göven, buna karşın üreticilerin tam bir bayram yaşayamadığını, fiyatların yüz güldürmediğini savundu.
    

Ekleme Tarihi
29.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Söke ovası'nda pamuk hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız