Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Iğdır 

Iğdır'da Arıcılar Kış Hazırlıklarına Başladı

Zengin ve endemik bitki türlerini barındıran kentte arıcılık yapanlar, havaların serinlemeye başlamasıyla arılarını kışa hazırlamak ve ilkbaharda tekrar arıcılık yapmak için arı kovanlarının bakımını yapmaya başladı. 
 
Tuzluca ilçesinin Çiçekli köyünde arıcılık yapan Hacı Mir Hüseyin Çeçe, bu yıl yaylalarda havaların Yağmurlu geçmesi nedeniyle bal üretiminin az olduğunu belirterek, "Kekik ve geven gibi arıların sevdiği bal yapıcı bitkilerin yanı sıra bir çok endemik bitkinin de bulunduğu bu yayla ve kırlara her yıl arılarımızı getiriyoruz. Havaların soğumaya başlamasıyla arıların bakımını yapıp Iğdır'a götürüyoruz ve ilkbaharda tekrar buralara geliyoruz" dedi. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nuri Turan ise ilde kovan başına 17 kilogram bal elde edildiğini, ancak arıcılık faaliyetinin kontrol altına alınmasıyla verimin daha da artacağını belirtti. 
 
Iğdır Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahsin Toran ise kentte floranın kovan başına 20 kilogram bal verecek kapasitede bir zenginliğe sahip olduğunu ifade etti. 
 
Toran, "Birliğimize kayıtlı 180 arıcı ve kayıt dışı da 80'e yakın arıcımız bulunmaktadır. Arıcılarımıza, arıcılıkla ilgili teknik bilgiyi alacakları eğitim seminerleri düzenleyerek arıcıları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Fakat kayıt dışı ve teknik bilgi olmadan yapılan arıcılık faaliyetleri sonucunda zengin bir floraya sahip Iğdır'da bal verimi 200 tona kadar düşüyor" diye konuştu. 
Toran, Iğdır Arıcılar Birliği'nin, 10 Ekim'de Iğdır Kültür Merkezinde, arıcılık faaliyetleri konusunda uzmanların da katılacağı konferans düzenleyeceğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Iğdır'da Arıcılar Kış Hazırlıklarına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız