Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KASAPLIK VE BESİLİK HAYVANLARIN İTHALATI... -GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, İTHALATTA KONTROL BELGESİ ALINABİLMESİ İÇİN ARANAN ''SON HAYVANA KADAR KESİM YAPILMASI'' ŞARTINI KALDIRDI

ANKARA (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kasaplık ve besilik hayvanların ithalatında kontrol belgesi alınabilmesi için aranan ''son hayvana kadar kesim yapılması'' şartını kaldırdı.

     Bakanlık, ''Kasaplık ve Besilik Sığır Cinsi Hayvanların İthalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi İçin Aranacak Şartlar Hakkında Tebliğ''de değişikliğe gitti. Bakanlığın değişikliğe ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

     Değişiklikten önce et ithalatı yapan firmalar, ellerindeki son hayvan kesilinceye kadar ruhsat alamıyordu ve yeni bir izin başvurusunda bulunmaları gerekiyordu. İthalat yapılan ülkelerin artmasıyla bu koşul ithalatçılar için sıkıntı yaratması üzerine, yapılan değişiklikle ithalatçı firmanın mezbahası ve yer şartları uygunsa ''son hayvanın da kesilmesi'' şartı kaldırıldı.

     Bürokrasiyi azaltmak, ithalatçıların elini rahatlatmak için yapılan bu düzenlemeyle, kesilmek üzere ithal edilecek kasaplık hayvanlar, daha önce olduğu gibi yine gümrük giriş kapılarında fiili ithalattan sonra kesilmeleri için doğrudan mezbaha veya kombinalara sevk edilecek, hayvanların kesimleri Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerinin bilgisi altında yapılacak.

  

Ekleme Tarihi
30.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kasaplık Ve Besilik Hayvanların İthalatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız