Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı 20 Safkan Tayı Satışa Çıkarıyor 

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı 20 Safkan Tayı Satışa Çıkarıyor

 
BAKANLIK, 11 EKİM'DE SATIŞA SUNULACAK TAYLARIN SATIŞINDAN 3 MİLYON LİRA GELİR ELDE ETMEYİ HEDEFLİYOR

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 20 safkan tayı satışa çıkaracak.
 
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yetiştirilen 20 safkan tay, 11 Ekim 2011'de, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda, saat 12.00'de satışa çıkarılacak. Bakanlık, tayların satışından 3 milyon lira gelir elde etmeyi hedefliyor.
     Satışa sunulacak tayların annelerinin yarış pistlerindeki başarılarıyla bilindiği kaydedilen açıklamada, satışa ilişkin şu bilgiler verildi:
     ''20 baş safkan Arap erkek tayından 5'i ülkemizin en başarılı aygırı olan Caş'ın yavruları. 2000 yılından itibaren aygır olarak hizmet veren Caş, Türkiye'nin en çok kazanan safkan Arap tayı Kafkaslı başta olmak üzere Uçanbey, Zigana, Fermande, Bozyiğit gibi bir çok başarılı tayı sahalara kazandırdı.
 
     Türkiye'nin en başarılı aygırlarından olan Seklavi hattının temsilcisi Bilgin isimli aygırın 4 baş tayı da satışa sunulacak. Bilgin, Karacabey Tarım İşletmesi yetiştirmesi olup çok başarılı bir yarış hayatından sonra aygır olarak Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından satın alındı.''
 
     Açıklamaya göre, 14 baş aygır ve 150 baş kısrak olmak üzere toplam 500 tane at bulunan işletmede, yılda 3 kez safkan Arap koşu tayı satışı yapılıyor. Piyasa değerleri açısından yarış atı adayları 5 bin lira ile 525 bin lira aralığında fiyatlarla alıcı bulabiliyor.
 
     Geçen yıl, tay satışlarından 4 milyon 170 bin lira gelir elde edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin safkan Arap atında 48 ana 12 baba kan hattıyla dünyada en zengin kan yelpazesine sahip ülke olduğu kaydedildi.
 
     Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki işletmelerde gerek İngiliz gerek Arap atında Türkiye'deki mevcut kan hatlarını korumak, yedeklemek, ve üretmek için titiz ve sistemli bir çalışma yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, ''Özellikle İngiliz atında, zaman zaman kan yakınlığını önlemek ve ırk özelliklerini korumak, performansı açısından geliştirilmesi için İrlanda, İngiltere, Amerika ve Fransa'dan yeni kanlar ithal ediliyor'' denildi.
 
     Açıklamada, Türkiye'nin safkan Arap atında yetiştirme tekniği olarak dünyada ön sıralarda yer aldığı kaydedildi.

Ekleme Tarihi
01.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı 20 Safkan Tayı Satışa Çıkarıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız