Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
antbirlik 

ANTBİRLİK, Pamukta Bu Yıl 35 Bin Ton Alım Hedefliyor

ANTBİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI BALABAN: -''HEDEFLEDİĞİMİZ 35 BİN TON PAMUK ALIMININ 15 BİN TONUNU SERİK, 20 BİN TONUNU DA ANTALYA VE ÇEVRESİNDEN BEKLİYORUZ''

ANTALYA (A.A) - Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, geçen yıl 22 bin ton pamuk alımı gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise hedeflerinin 35 bin ton olduğunu bildirdi.
 
     Abdullah Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sezona oranla bu sezon pamuk ekiminde yüzde 30 oranında artış olduğunu kaydetti. Geçen yıl 22 bin ton pamuk alımı gerçekleştirdiklerini belirten Balaban, bu yıl ise hedeflerinin 35 bin ton olduğunu açıkladı.
 
     Balaban, ''Hedeflediğimiz 35 bin ton pamuk alımının 15 bin tonunu Serik, 20 bin tonunu da Antalya ve çevresinden bekliyoruz'' dedi.
 
     ANTBİRLİK olarak pamuk alımına başladıklarını hatırlatan Balaban, şöyle devam etti:
 
     ''Çiftçilerimiz pamuklarını ANTBİRLİK'e teslim etmeye başladılar. Pamuğun taban fiyatını önümüzdeki günlerde yönetim kurulu kararıyla belirleyeceğiz. ANTBİRLİK olarak Türkiye genelindeki diğer birliklere göre ortaklarımıza tohumdan gübreye, ilaçtan akaryakıta birçok konuda destek sağlıyor, pamuk çapa parası desteği de veriyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'deki tek birlik biziz.''
 
     Abdullah Balaban, yeni sezonda üretimdeki artışı dikkate alarak, ürün alımını kolaylaştıracak çalışmalar da yaptıklarını anlattı. Tesislere ilave olarak, kurutma, ön temizleme üniteleri kuracaklarını belirten Balaban, günlük pamuk işleme kapasitesini de bu tedbirlerle yüzde 35 oranında artıracaklarını kaydetti.
 
     Pamuk alımında randıman sistemine bu yıl geçildiğine dikkati çeken Balaban, ''Bu sistem sayesinde hem üreticilerimiz ürünlerini birliğimize değerinde satacak, hem de üretmiş olduğumuz pamuğun kalitesi yükselmiş olurken, piyasadaki pamuğun değeri de artarak talep görecektir'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
01.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ANTBİRLİK, Pamukta Bu Yıl 35 Bin Ton Alım Hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız