Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Eylül 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Ürünleri İhracatı Arttı

BU YILIN OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİNDE TARIM ÜRÜNLERİ İHRACATI YÜZDE 23.2 ARTARAK 9 MİLYAR 381 MİLYON DOLAR OLDU

ANKARA (A.A) - Bu yılın ocak-ağustos döneminde tarım ürünleri ihracatı yüzde 23.2 artarak, 9 milyar 381 milyon dolar oldu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre, bu yılın ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 23.2 artarak 9 milyar 381 milyon dolar olarak gerçekleşti.
     Bu dönemde, meyve-sebze ve kabuklu yemişler ihracatı yüzde 19.1'lik artışla 2 milyar 89 milyon dolara yükseldi.
 
     Ayrıca değirmencilik ürünlerinde yüzde 65, şeker ve şeker mamullerinde yüzde 19,7, meyve sebze konservelerinde yüzde 10,2 ve makarna ve diğer unlu mamullerde yüzde 26,8'lik ihracat artışları gerçekleşti.

Ekleme Tarihi
01.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım Ürünleri İhracatı Arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız