Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MALATYA'DA ALABALIK ÜRETİMİNDE BÜYÜK ARTIŞ -2004 YILINDA 35 TON ALABALIK ÜRETİLEN MALATYA'DA, 2011 YILINDA BU RAKAM 6 BİN 838 TONA ÇIKTI

MALATYA (A.A) - Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, 2004 yılında 35 ton olan alabalık üretiminin, 2011 yılında 6 bin 838 tona çıktığını bildirdi.

     Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aygül, yoğun olarak alabalık üretimi yapılan Doğanşehir'in Polat beldesi ile Arguvan ilçesindeki tesislerde incelemelerde bulundu.

     Aygül burada yaptığı açıklamada, Malatya'daki alabalık üretim kapasitesinin her geçen gün artığını ifade ederek, ilin Türkiye'deki alabalık üreten iller sıralamasında ilk 10 içerisinde yer aldığına dikkat çekti.

     Tesis kurulması ile ilgili olarak yoğun bir başvuru olduğunu belirten Aygül, şunları kaydetti:

     ''Malatya'da üretim kapasitesi 2004 yılında 35 ton, 2011 eylül ayı itibariyle 6 bin 838 tona kadar çıkmıştır. İl Müdürlüğümüze su ürünleri yetiştiriciliği konusunda çok sayıda başvuru yapılmakta olup, 2011 yılı sonuna kadar 10?15 bin tona çıkması beklenmektedir. Ülkemiz üretim sıralamasında 2010 yılında ilimiz ilk 10 içerisinde olmakla beraber 2011 yılı sonu itibariyle ilk 5 içerisine girmeyi hedefliyoruz.''

     Aygül, 2004 yılında toplam 4 olan su ürünleri yetiştiricilik tesisi sayısının, 2011 yılı eylül ayı itibariyle 30'u kara tesisi, 27'si de barajda ağ kafesler şeklinde olmak üzere toplam 57'ye çıkarıldığını bildirdi.

     Arguvan'daki Karakaya Baraj Gölü kıyısında kafes balıkçılığı ve Doğanşehir Polat beldesi ile Darende ilçesinde ise havuz balıkçılığının ön planda olduğunu vurgulayan Aygül, balıkçıların yaşadığı bazı sıkıntılar olduğunu da belirterek, Aygül, ''Bu sıkıntılar, balık yemi fiyatlarının yüksek olması, tesislerdeki kullanılan alet-ekipman teminindeki zorluklar, alabalık yavrusunun üretiminin yetersiz olması, yeterli su ürünleri mühendisinin olmaması, sigorta maliyetlerinin yüksekliği ve pazarlama sorunlarıdır'' dedi.


Ekleme Tarihi
03.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Malatya'da alabalık üretiminde büyük artış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız