Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık Tarımında Ekim Ayında Yapılması Gerekenler

Fındık Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) fındık tarımında Ekim ayında yapılması gerekenler konusunda üreticileri uyardı. 
 
Fiskobirlik Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, toplanan fındıkların harmanlarda kurutulduğu ve bu ay itibarıyla çoğu üreticinin ürününü pazara götürerek sattığı ve bir yıllık emeğinin karşılığını aldığı belirtildi. 
 
Ekim ve Kasım aylarının gelecek yıl ürününe hizmet etme ayları olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunları kaydedildi: 
"Bunun içinde budamaya önem verilmelidir. Öncelikle fındık dalları ayıklanmalı kurumuş, kırılmış veya verimden düşmüş dallar hatta Ocaklar (birden fazla toplu ağaç) çıkarılarak yerleri yeni genç kök sürgünlerine bırakılmalıdır. Bu arada gereksiz kök sürgünleri de ayıklanmalıdır. 
 
Öte yandan kışlık gübre adı verilen fosforlu ve potasyumlu gübrelerin toprağa verilme zamanı da Ekim ve Kasım aylarıdır. Genellikle 3 yılda bir verilen fosforlu gübrelerde, ocakların çevresinde dal izdüşümüne (dalların altına) gelecek şekilde 10-15 santimetre derinlikte açılacak 20-30 çukura atılarak kullanılmalıdır." 
 
Açıklamada, ayrıca mayıs böceği larvaları ile ilaçlı mücadelenin de Eylül ve Ekim aylarında yapılması gerektiğine değinilerek, "Bunun için 50x50 santimetrelik çerçeve ile bahçenin araz görülen 16 ayrı yerinde işaretleme yapılır, buralar 25 santimetre derinliğinde kazılır bir örtü üzerine alınan toprak incelenerek 1 metre karede (4 çerçeve alanı) 3 adet larva varsa toprak ilaçlaması yapılmalıdır" ifadesinde bulunuldu. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fındık Tarımında Ekim Ayında Yapılması Gerekenler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız