Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

    KÖYLÜLERİN KURDUĞU İŞLETMEDE İŞLENEN SÜT ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLLERE GÖNDERİLİYOR


      
      Tarım ve hayvancılık açısından büyük öneme sahip Yozgat’ta köylülerin kurduğu işletmede işlenen süt ürünleri, Yozgat ve bölgesi başta olmak üzere büyük illerin marketlerinde satışa sunuluyor.
 
 
 
        Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, ürünlerinin değerlendirilmesi amacıyla Sarıkaya Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği (SARÇEV) adı altında bir kooperatif kurdu. Kooperatif üyeleri kurdukları kooperatifle 12 yıldır atıl bir vaziyette olan bir işletmeyi devralarak, süt ve süt ürünlerinin burada işlenerek değerlendirmesini sağladı. SARÇEV süt ürünleri, Yozgat ve bazı ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Antalya ve Kayseri’de de satılıyor. Günlük yaklaşık 10 ton süt işleme kapasitesine sahip işletmede 3 teknik personel ve 5 işçi olmak üzere toplam 8 kişi çalışıyor.
       
SARÇEV Kooperatif Başkanı Uğur Bişirici, yaptığı açıklamada 1999 yılında kurulan ve atıl durumda olan tesisi Kaymakam Yaşar Dönmez’in destekleriyle 2009 yılında tekrar faaliyete geçirdiklerini kaydetti. Başkan Bişirici, "Kooperatifimiz kurulmadan önce bölgemizde çiftçilerimizin süt ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi maalesef pek yapılamıyordu. SARÇEV’in kurulmasından sonra tesisimizi harekete geçirdik. İlçemize bağlı 53 köyümüz ve 3 kasabamızın yanı sıra diğer ilçelerimize bağlı köylerimizden de süt toplayarak burada değerlendiriyoruz. Günlük yaklaşık 10 ton süt burada işlenerek beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt, ayran, tereyağı oluyor ve SARÇEV markasıyla satışa sunuyoruz.
 
Ürünlerimiz, Yozgat ve bazı ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Antalya ve Kayseri’de de satılıyor. Oldukça yoğun bir talep var. Bu talebi karşılamakta zorluk çekiyoruz. Amacımız önümüzdeki yıl içerisinde kapasite artırımına giderek ilimiz ve ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra SARÇEV markasını dünya markası haline getirmek. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Köylülerin kurduğu işletmede işlenen süt ürünleri büyük illere gön




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız