Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

BOZKIRIN ORTASINDA AVRUPA STANDARTLARINDA HAYVAN VE TOHUMCULUK ÇİFTLİĞİ


   
      İlci Holding, inşaat ve enerji sektöründen sonra hayvancılık sektörüne de al attı. Holding, Kırşehir Çiçekdağı`nda 17 bin dekarlık alana ileri tarım ve hayvancılık çiftliği kurarak, bozkırın ortasında Avrupa standartlarında hayvan ve tohumculuk çiftliği kurdu.
 
 
 
İlci Holding, fiyat artışı ve ithalatlarla gündeme gelen, özellikle yatırımcıların geri durduğu hayvancılık alanına yönelerek Kırşehir Çiçekdağı`nda 17 bin dekarlık alana ileri tarım ve hayvancılık çiftliği kurdu. Geleneksel lezzeti, yaptığı araştırma ve çalışmalar sonrası organik tarıma dayalı entegre çiftliğinde kurduğu süt üretimi ve süt işleme tesisi ile yakalayan İlci Holding`in aynı markalı süt ve süt ürünleri de raflarda yerini aldı.
 
Avrupa standartlarında yapılan üretimleri yerinden incelemek üzere hayvan çiftliğine protokol üyeleri e yatırımcı iş adamları çıkarma yaptı. Çiftliğe, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, TSO Başkanı Müfit Göçen, İlci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İlci ve çok sayıda yatırımcı iş adamı katıldı. Programda konuşan İlci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İlci, fiyat artışı ve ithalatlarla gündeme gelmesi nedeniyle yatırımcıların geri durduğu hayvancılık alanına yatırım yapılmasının tercih edildiği belirtildi.

"HAYVANSAL ATIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ"
 
Çiftlik hakkında bilgiler veren İlci, "Çiçekdağı`nda kurduğumuz tesisin en büyük özelliklerinden biri de çiftlik alanı içerisinde kurmuş olduğumuz Bio-gaz tesisi ile kendi elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü hayvansal atıklardan karşılaması. Böylece hayvansal atıkların çevreye verdiği zararın önlenmesinin yanı sıra yüksek verimli gübreleri de kendi bünyemizde İlci Tarım`a çok önemli bir ekonomik güç kazandırıyor." dedi.

"60 BİN LİTRE SÜT İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP TESİS YAPTIK"
 
`Geleneksel Lezzeti` üretim hedefi olarak benimsediklerini belirten İlci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İlci, hayvanlarını geniş arazisinde otlatıldığını ve tarımsal sahada ürettiği kaliteli doğal yemlerle besleyerek elde ettikleri sütü, soğuk zincir vasıtasıyla sağlıklı şekilde fabrikaya ulaştırdıklarını anlattı.
 
İlci, "Günlük 60 bin litre süt işleme kapasitesi ve son teknoloji yüksek hijyen ve havalandırma sistemine sahip üretim tesisinde, uzman biyolog ve kimyagerler tarafından ileri laboratuar tekniklerini kullanıyoruz. Ürüne yönelik oluşturulan sürekli inceleme, kontrol ve Ar-ge çalışmalarıyla belirlenen ilkeler doğrultusunda yüksek kalitede, ulusal ve uluslararası standartlarda üretim yapıyoruz. Sütçülüğün yanı sıra hayvancılık ve tohumculuk alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını belirten, İlci, "Damızlık Süt Sığırcılığında ilk etapta 1.600 büyükbaş sağmal kapasiteli olmak üzere toplam 3360 adet büyükbaş hayvan varlığına ulaşılmış olup bu proje en son teknolojilerin kullanımıyla gerçekleştirilmiştir. Yapılan planlama doğrultusunda, önümüzdeki yıl bu kapasitenin 3 bin sağmal sığır olmak üzere toplamda 6 bin 300 büyükbaşa çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.
 
İlci, bünyelerinde damızlık koyun ve sulu tarım yaptıklarını da sözlerine ekledi. Ziyaret esnasında konuşan Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, bu tür yatırımların bölgede artarak devam edeceğini anlattı.
Milletvekili Abdullah Çalışkan ise bu tür yatırımların bölge ekonomisine büyük desteği olacağını ifade etti.
Son olarak konuşan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, yatırımlardan dolayı İlci Holding’e teşekkür etti.
Vali Erden, bu yatımları sırayla deva edeceğini ve bölgedeki insan göçünün biteceğini iddia etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri çiftlik de gezerek süt fabrikasını tohumculuk alanını ve hayvanları inceledi.
 
 

Ekleme Tarihi
03.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Avrupa standartlarında hayvan ve tohumculuk çiftliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız