Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

GÜNEY KORELİ TARIM UZMANI, EDİRNE'DE TARIM TEKNİKLERİNİ ARAŞTIRIYOR -GÜNEY KORELİ TARIM UZMANI LEE CHOON-NOO, TARIMDA UYGULANAN YÖNTEMLERİ ÜLKESİNDE UYGULAYACAK


EDİRNE (A.A) - Edirne'de tarım uygulamalarını araştıran Güney Koreli Tarım Uzmanı Lee Choon-Noo, Türk çiftçisinin tarımda uyguladığı metotları, kendi ülkesinde uygulayacak.
 

     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Terzi Tarım Ltd. Şti işbirliğinde ''buğday tarımı'' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer, Demir İş Merkezi'nin toplantı salonunda yaptığı konuşmada, toprak işleme ve tohum yatağı hazırlığının, buğday tarımında kaliteli ve bol ürün alabilmek için en önemli işlemlerden biri olduğunu belirtti.
 
     Dr. Süzer, Ekilen tohumluğun zamanında ve standart bir şekilde çimlenebilmesi için tohum yatağının özenle hazırlanması gerektiğini söyledi.
   
  Buğday tohum yatağı hazırlığında topraktaki organik madde ile nemin korunması ve ekonomik olması için azaltılmış toprak işlemesi yapılmasının önemine vurgu yapan Dr. Süzer, şunları kaydetti:
 
    ''Toprak işleme ve tohum yatağı hazırlığı, buğday tarımında kaliteli ve bol ürün alabilmek için en önemli işlemlerden bir tanesidir. Azaltılmış toprak işlemesi yöntemiyle tohum yatağı hazırlı yapılırken, ayçiçeği hasadından kalan sap atıkları birbirine çapraz çekilen disk ile parçalanarak toprağa iyice karıştırılmalıdır. Bilinçli bir gübreleme için üreticiler, tarlalarından alacakları toprak örneklerini analiz yaptırmalıdırlar.
 
Ancak genel bir bilgi olarak, buğday tarımında dekardan 600 kilonun üzerinde verim alabilmek için, saf olarak 12-14 kilo arası azot ve 4-5 kilo arası fosfor dozları yeterli olmaktadır. Buğday tarımında yüksek verim ve kaliteli ürün, iyi toprak hazırlığı, zamanında ekim, bilinçli gübreleme, yabancı otlar, zararlılar ve hastalıklarla bilinçli bir mücadele ile alınabilir.''
   
  Toplantıya katılan Güney Koreli tarım uzmanı Lee Choon-Noo yaptığı açıklamada, verimli Trakya topraklarında ileri teknik tarım metotlarını ve bu uygulamaları bir süre inceleyerek, ülkesinde uygulayacağını söyledi.

Ekleme Tarihi
04.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Güney Koreli Tarım Uzmanı, Edirne'de tarım tekniklerini araştırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız