Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ulvi murt tunca 

ultrason 

 Kaliteli süt ırkı hayvanlar elde etmek için 2,5 ay önce "Şengül" adlı düveye yapılan   embriyo transferinde olumlu sonuçlarını veriyor. Ultrasyon ile muayene edilen "Şengül" 2,5 aylık gebe.

 
SÜT HABER- 26 Haziran tarihinde Amerika'dan getirilerek "Şengül'e adlı düveye nakledilen embriyonun gelişimini gözlemlemek için ultrason ile muayene edildi. Nakil işlemini gerçekleştirer Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, iki buçuk aylık yavruyu basın mensuplarına ultrason cihazı ile gösterdi.

 

Artık Kendi Yavrularımızı Elde Edebiliriz

 

Yavrunun gelişimi hakkında bilgi veren Başkan Ulvi Murat Tunca şöyle dedi: "Manisa Süt Üreticileri Birliği olarak bundan iki buçuk ay önce yapmış olduğumuz embriyo transferinde amacımız yüksek verimli süt ineği yavrularını ithal etmek yerine kendi işletmemizde embriyo transferinin doğmasını sağlamaktı. Bu işletmede yaptığımız transfer ile Şengül isimli düvemizin yavrusu gelişmeye başladı. Karnındaki yavru iki buçuk aylık oldu. Burada amacımız yüksek verimli süt ineklerinin elde edilmesi bununla ilgili işletmelerin tohumlamanın dışında embriyo transferine yönlenmelerini sağlamaktır. Bunu da başarılı bir şekilde burada gerçekleştirdik. Kısmet olursa altı - altı buçuk ay sonra yavrumuz dünyaya gelecek. Eğer doğacak olan yavrumuz dişi olursa bu işletme için çok değerli bir damızlık olmuş olacak. Bunun yavruları da bu işletmede ırkı daha ileriye, süt verimi daha yüksek seviyelere taşıma yönünden bu işletme için önemli olacak. Amacımız üreticilere bu konu ile ilgili bilgiyi aktarmaktı. Ülkemizin et, süt ithalatı, süt düvelerinin gelişi ile ilgili başka bir perspektiften üreticiyi bilgilendirmektir. Buradaki amaç süt üretimi anında yüksek verimli ırkların yurtdışına gidilerek yüksek paralarla elde edilmesi değildir.

 

Burada kendi işletmemizde embriyo transferi ile bu yavruları elde edebiliriz. Yüksek kaliteli et hayvanlarını da elde edebiliriz. Bizim sadece taşıyıcı annelere ihtiyacımız var. Ülkemizin hayvan popülasyonu da yeterli seviyededir. Taşıyıcı anneleri yeterince bulabileceğimiz seviyededir. Sadece bunları hekim arkadaşlarımız ve işletme sahiplerinden embriyo transferinin çoğaltılmasını sağlamak ve dışarıya bağımlı olmayan kendi ayakları üzerinde duran güçlü devlet, güçlü üreticiler, güçlü süt üreticileri, güçlü besici portföyünü oluşturmamız gerekiyor. Bunun için Manisa Süt Üreticileri Birliği olarak gerçekleştirdiğimiz transfer ile başarıya ulaştık. Bu başarılı transfer ile beraber üreticilerimizin bu yönde kendilerini bilinçlendirmelerini, kendi hekimlerinden de bu transferleri istemelerini istiyoruz."

 

Nakil işleminin gerçekleştiği işletmenin sahibi ve birlik üyesi Mehmet İzmirlioğlu ise, "Yıllardır işletmemizde suni tohumlama işlemi yapmaktayız. Bu işlemde ve belli bir yol kat ettik. Fakat daha iyi ırklar ve daha iyi süt veren hayvanlar elde etmek için Manisa Süt Üreticileri Birliği ile organize olarak embriyo transferi işlemini gerçekleştirdik. İşletmemizde artık bu işi yaygınlaştırarak Türkiye'nin geleceği olan düveleri, süt ırkını elde etmek için bu tür yönetmelerle daha iyi çalışacağız" diye konuştu.

 

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
tarımsal süt haber


Link: 'Şengül' 2,5 aylık gebe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız