Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hollanda’nın önde gelen hayvancılık şirketlerinden VAEX Grup Türkiye ile Hollanda arasında yapılan damızlık hayvan ithalatı anlaşması üzerine,Türkiye’ye incelemerde bulunmak için geldi. 

 
Süt Haber- Vaex, partner şirket olarak Manisa Merkezde Akredite. Ltd. Şirketini seçerek anlaşma imzalamak ve incelemelerde bulunmak için Manisa’ya geldi.

4 günlük ziyaretin ilk gününde İzmir tarım ve hayvancılık fuarı, 2.gününde ise örnek büyükbaş ve küçükbaş  çiftlikleri ile Manisa Veteriner Hekimler Odası ,Süt Üreticileri Birliği  gibi hayvancılığa yön veren kuruluşlara ziyaretlerde bulunuldu. VAEX şirketinin Hollanda temsilcisi Adrian Zeeuw,Türkiye’de hayvancılığın iyi bir dinamizme sahip olduğunu söyledi. Zeeuw, şirketlerinin ve ülkesinin dünyanın birçok ülkesine iyi kalitede damızlık hayvan ihracatı yaptığını ve Türkiye’de yaptıkları doğru ortaklıkla iyi kalitede damızlık hayvan materyali getireceklerini söyledi.

Akredite yetkilisi Engin Şenel, uzun zamandır Hollanda ve Türkiye arasında damızlık hayvan ithalatının yapılması ve sınırların açılmasını beklediklerini ve 1 yıl önce  Hollandayı ziyaret ederek  görüşmeye başladıklarını söyledi. Şenel konu ile açıklamasına şöyle devam etti:” VAEX  ve Akredite’nin başlattığı görüşmeler ile  Türkiye’deki üreticilere damızlık hayvan ithalatını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.Geçmiş dönemlerde de olduğu gibi , örneğin 30 yıl önce; yine Hollanda dan damızlık süt ithalatının yapıldığını görmüştük. Geçmişten bugüne yapılan tüm hayvan ithalatlarından Hollanda  önemli bir yere sahiptir. Süt Üreticileri için  Hollanda ineği olarak bilinen  ve anavatanı Hollanda olan holstain ırkı damızlık sığırlarının önemli bir yeri vardır. Amacımız, çiftçinin yüzünü daima güldüren Holstain ırkını ithal etmektir. Çünkü süt sığır ırklarının arasında en verimli ırklardan birisi Holstain’dır.”

 

VAEX yetkilisi  Adrian Zeeuw, Çiftlik gezilerinin ardından Manisa Süt Birliğini ziyaret ederek Manisa genelindeki süt potansiyeli hakkında  bilgi aldı. Manisa Süt Birliği Genel Müdürü Suzan Atlı kayıt altına alınan süt miktarının her geçen gün arttığını ve üreticilerin bilinçli bir şekilde üretim yapmaya başladıklarını söyledi.

Manisa Veteriner Hekimler odasını da ziyaret eden ‘Zeeuw oda başkanı Hasan Eryılmaz’dan da bilgi aldı. Hayvan sağlığı hakkında ve hayvan popülasyonu hakkında bilgi veren Eryılmaz ziyaretlerinden dolayı Adrian Zeeuw’a teşekkür etti.

 

 

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
tarımsal süt haber


Link: Damızlık Hayvan İthalatında Hollanda’ya Kapılar Açılıyor Mu?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız