Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya'da hayvancılık sektörüne 2 milyon liralık hibe
 
Doğu Anadolu Projesi kapsamında 2010 yılında Malatya'da 7 işletmeye 2 milyon 72 bin lira hibe ile 800 sertifikalı damızlık gebe düve dağıtıldığı bildirildi 

MALATYA (A.A) - Malatya'da, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında, 2010 yılında 7 işletmeye, 2 milyon 72 bin lira hibe ile 800 sertifikalı damızlık gebe güve dağıtıldığı bildirildi.
 
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, DAP Projesi kapsamında, etçi ve kombine ırklarla ilgili kurulan damızlık sığır işletmelerinde incelemelerde bulundu.
     Aygül, ziyaretler sonunda yaptığı açıklamada, 2010?2012 yılları arasında uygulanan projenin, Malatya ile birlikte 16 ilde büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan bir çalışma olduğunu söyledi.
     Üreticilerin, damızlık etçi ve kombine ırklarla ilgili işletme yatırımlarının desteklenmesini de içeren projedeki hibe miktarları hakkında bilgi veren Aygül, inşaat yatırımlarında yüzde 30, hayvan ve makine alımlarında yüzde 40 destek sağlandığını ifade etti.
 
     Aygül, şunları kaydetti:
     ''2010 yılı içerisinde başvuran 19 adaydan 7'si bakanlıkça ayrılan bütçe dikkate alınarak asil listeye alınmış, asil adaylardan bir yatırımcı süresi içinde işlemleri tamamlayamadığı için hibeden yararlanamamıştır. 2010 yılında DAP desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların toplam yatırım talebi 8 milyon 249 bin lira olmuş, bakanlıkça uygun görülen yatırımcılara toplam 2 milyon 72 bin lira hibe ödemesi yapılmıştır. Bu amaçla toplam 800 baş mavi sertifikalı damızlık gebe düve satın alınarak işletmelere dahil edilmiştir.''
     2011 yılında başvuran toplam 48 yatırımcıdan sadece bir tanesinin bütçe imkanları ölçüsünde asil listeye alındığını, ancak firmanın yatırımdan vazgeçtiğini dile getiren Aygül, ''Bu sebeple noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenen sıra dahilindeki üç aday, asil listeye alınmış ve işlemleri sürmektedir. 2011 yılı için asil listeye alınan adayların talep ettiği toplam 5 milyon 480 bin liradır. Buna karşı ödenecek hibe miktarı 1 milyon 530 bin lira olarak belirlenmiştir'' dedi.
     Aygül, projeden yararlanarak işletme kuran firmaların ahırlarını da gezerek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya'da hayvancılık sektörüne 2 milyon liralık hibe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız