Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KÜÇÜKBAŞ 

Şap Aşısı Yapılmayan Kurbanlıkların Satışına İzin Verilmeyecek

Şap aşısı ve küpelemesi yapılmayan küçükbaş kurbanlıklar satışa çıkartılmayacağı bildirildi. Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kurban Bayramı'na 34 gün kala küçükbaş kurbanlık satıcılarını şap aşısı ve küpeleme yaptırma hususunda uyardı. 
 
Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Birol Tuncel, Cihan'a yaptığı açıklamada şap aşısı olmayan küçükbaş kurbanlık satışlarının kanunen yasak olduğunu söyledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne kayıtlı 135 küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Tuncel, küçükbaş hayvanlarda sürekli şap aşısı çalışmasının sürdüğünü ifade etti.
 
Küpeleme ve şap aşısı yaptırmayan küçükbaş hayvanlarda hayvan başı 50, büyükbaş hayvanlarda 300 lira para ve araç sürücüsüne pazar cezası yazıldığını belirten Tuncel, yakalan hayvanında mezbahada kesildiğini kaydetti. Tuncel, "Antalya bölgesinde kurbanlık olarak genel küçükbaş hayvan kurban ediliyor. Küçükbaş kurbanlık satıcıları hayvanları satmak için mutlaka küpeleme ve şap aşısı yaptırmak zorunda. Şap aşısı olmayan hayvanların satışı yasak. Şap aşısı ve küpeleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." diye konuştu. 
 
Veteriner hekim Hüseyin Kavas da, şap aşısı yaptırmayan küçükbaş kurbanlık satıcıların bir an önce aşı ve küpelemesini yaptırması gerektiğini kaydetti. İlçede sonbahar dönemi büyükbaş hayvan şap aşısı çalışmalarının 1 Ekim'de başladığını belirten Kavas, aşılama çalışmalarının 30 Kasım'da sona ereceğini belirtti. Kavas, belirli program çerçevesinde Manavgat'ın 78 köyünde 20 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapacaklarını söyledi. 
 
Öte yandan İbradı Kıl Keçisi Yetiştirme Kooperatif Başkanı İbrahim Gümüş, küçükbaş kurbanlık satış fiyatlarının 15 gün sonra şekilleneceğini söyledi. Kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre bir değişiklik olmayacağını belirten Gümüş, kurbanlıkların vücut yapısı ve kilosuna göre 500 ile bin 100 lira arasında olacağını ifade etti. Bayrama bir ay süre kala küçükbaş kurbanlık satışlarının nadirde olsa başladığını belirten kurbanlık satıcısı Halil Şahin, satışların genelde yakın akrabalar istediği üzerine olduğunu kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şap Aşısı Yapılmayan Kurbanlıkların Satışına İzin Verilmeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız