Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Gümüşhane Üniversitesi'nde Organik Tarım

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim bölümü bünyesinde oluşturulan bahçede organik sebze ve meyve tarımı yapılıyor. 
 
Gümüşhane Valiliği'nce üniversiteye verilen 4 bin 700 metrekarelik arsada oluşturulan Organik Tarım Eğitim ve Uygulama bahçesinde domates, salatalık, biber, patlıcan, patates, fasulye, lahana ve marul gibi birçok değişik ürün yetiştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgün Kalkışım, il merkezindeki Bağlarbaşı
 
Mahallesi'ndeki bahçenin bölüm öğrencilere pratik kazandırılması için uygulama amaçlı kullanıldığını söyledi. Bahçede, bölge iklimine uygun sebze çeşitlerinin örtü altı ve açık alan yetiştiriciliği yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Kalkışım şunları anlattı: 
 
"Bahçemizde aynı zamanda, yok olmaya yüz tutmuş meyve çeşitlerini muhafazaya alma amaçlı koleksiyon bahçeleri oluşturmayı hedeflemekteyiz. Organik tarım, üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Kaliteli ürün elde etmek, kullanılan kimyasalların insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, çiftçilerin ve tarımsal işletmelerde çalışan insanların sağlığını korumak, enerji tasarrufu sağlamak, tarım işletmelerindeki maliyeti düşürmek ve bu sayede bölge ekonomisine katkı sağlamak başlıca hedeflerimiz arasındadır."
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gümüşhane Üniversitesi'nde Organik Tarım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız