Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KURBANLIK, KOÇ ,KOYUN , 

İstanbul'a kurbanlık girişi 21 Ekim'de

İstanbul Valiliği tarafından alınan komisyon kararına göre İstanbul'a kurban girişleri 21 Ekim 2011 tarihinde başlayacak. 
 
İstanbul Valiliği İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Güran başkanlığında valilik binasında toplandı. Toplantı sonucunda bayram öncesi ve bayram süresinde yapılacaklar hakkında kararlar alındı. 
 
Alınan kararlar özetle şu şekilde: Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2010/07 sayılı genelge ile bildirilen şartları taşımayan kurbanlık hayvanların Avrupa yakasına geçmesine müsaade edilmeyecek. İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 21 Ekim 2011 tarihinde başlayacak. Kentin giriş noktalarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İl
 
Emniyet Müdürlüğü ve İl-İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri elemanlarınca denetim ve kontrollerin yapılması ve özellikleri belgelerine uymayan şevkler ile raporsuz şevkler hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanacak. Denetimler tüm kurum ve kuruluşlar tarafından sistematik olarak yol kontrolü ve kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinin denetimleri şeklinde ayrı ayrı değerlendirilecek. 06 Ekim 2011 ve 11 Kasım 2011 tarihleri arasında ilçelerde il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerince oluşturulacak ekipler tarafından, sorumluluk alanları içinde bulunan kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri ile birlikte nöbet tutularak hayvan hareketlerinin belge kontrolü yapılacak. Trakya bölgesinin şap hastalığından olumsuz etkilenmemesi amacıyla, Trakya
 
Bölgesi illerinden İstanbul ile Anadolu yakasına getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan Kurban bayramında satılmayanların geri dönüşlerinin engellenerek doğrudan en yakın mezbahada kesilmesi sağlanacak.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İstanbul'a kurbanlık girişi 21 Ekim'de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız