Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mehdi eker 

Bakan Eker: Kurbanlıklarda sıkıntı yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kurbanlıklarda sorun olmadığını söyledi. İthalatın Trakya bölgesindeki hayvanların hastalıktan korumak için yapıldığını anlatan Eker, Anadolu’ya ithalat yapılmadığını sadece Trakya bölgesine yapıldığını belirtti.
 
Hilton Otel’de düzenlenen ‘Gıda Güvenliği’ konferansı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Mehdi Eker, yaklaşan Kurban bayramı ve ithal hayvan satışı ile ilgili soruları cevapladı. İthalatın sadece Trakya bölgesine yapıldığını ve bunun sebebini oradaki hayvanların hastalıktan korunması olarak açıklayan Eker, “İthalatın yapılması Anadolu ile ilgili değil. İthalatın yapılması Trakya ile ilgili.
 
Anadolu’dan Trakya’ya hayvan geçişini belirli şartlara bağladık. Bunun sebebi Trakya’daki hayvanların hastalanmaması. Hangi hastalık? ‘şap hastalığı’ Bir ekonomik hastalığı. İnsan sağlığı için tehlikeli olan bir hastalık değil. Eğer biz Trakya’daki hayvan varlığı ile kurbana girersek vatandaşlarımızın haksız bir rekabet ile karşı karşıya kalması söz konusu. Trakya’daki tüketicinin biz cezalandırılmasını istemiyoruz. O nedenle sadece Trakya’daki tüketiciler için dünyanın şap hastalığı bulunmayan bölgesinden oraya özel ithalat yapılmasına izin verdik. İthalatın sebebi hastalıktan korumadır.” ifadelerini kullandı. 
 
Ne Trakya’da ne de Anadolu’da kurbanlık hayvan sayısında sıkıntı yaşanmayacağını, yeteri kadar kurbanlık olduğunu ifade eden Eker, “Anadolu’nun hiçbir ilinde hiçbir yerinde bir darlık söz konusu değil. Yeteri kadar hayvan var. Hem küçükbaş hem de büyükbaş. Geçen seneki kesimleri koyun varlığını ve büyükbaş hayvanları dikkate aldığımızda önemli bir artış var. Ne Trakya’da ne de Anadolu’da kurbanlık açısından hiçbir sıkıntı yok. Problem yaşamayacağız. Her sene bu söylenir ama hiçbir sorun yaşanmadı. Geçen yıl da yaşanmadı. Bu sene de söyleyenler görecekler ki hiçbir sorun yaşanmayacak. Birileri fiyatların yüksek olmasından medet umuyor. Bir sorun yok.Yeteri kadar hayvan varlığı var.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakan Eker: Kurbanlıklarda sıkıntı yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız