Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kırkağaç kavunu modern depolarda 6 ay muhafaza edilecek 

Kırkağaç kavunu modern depolarda 6 ay muhafaza edilecek
 
Kırkağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen kavun iklimlendirme depoları hizmete girdi. Şu an için 12 depoda toplam 120 ton kavun depolandığını belirten yetkililer, 2012 Mart ayı sonuna kadar muhafaza edileceğini söyledi. 
 
Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Kayadibi Mahallesi'ndeki eski Tekel depolarının içine yapılan, her biri 10 ton depolama kapasiteli 12 depoya kavunlar asıldı. 50’ye yakın kavun üreticisinin talepte bulunduğunu belirten Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tıpırtın, proje kapsamında ilk yıl ekimden hasada kadar takip ettikleri sekiz üreticinin kavunlarını depoladıklarını ifade etti. Projenin sahibi olan
 
Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ise modern depoların kavun üreticilerine örnek olmasını amaçladıklarını söyledi. Üreticinin, kış aylarında başka hiçbir yerde kavun bulunmadığı zaman Kırkağaç kavunu temin ederek daha yüksek gelir elde etmesini istediklerini belirtti. Projenin hazırlanması ve depoların inşasında emeği geçenlere ve program çerçevesinde kavun yetiştiren çiftçilere teşekkür eden Kaymakam Sırmalı, ”
 
Kırkağaç’ın adıyla bütünleşen ve markası haline gelen kavunu muhafaza etmek üzere hazırladığımız 518 bin liralık proje, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından mali destek programı kapsamında, Manisa’daki kamu kurumları arasında 76 puanla birinci olarak 453 bin liralık hibeye ulgun görüldü. Titiz çalışmalar sonucunda depolar tamamlandı. Tarladan gelen mikrop ve bakterilerden özel bir yöntemle arındırılmış kavunları astık.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırkağaç kavunu modern depolarda 6 ay muhafaza edilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız