Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

PAMUKTA GDO'SUZ ETİKET DAĞITIMI PROJESİNE GTB'DEN DESTEK

 

 GAZİANTEP (İHA) - İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen GMO FREE projesine Gaziantep Ticaret Borsası'ndan (GTB) destek geldi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, tekstil ve hazır giyim sanayisinin hammaddesi olan pamuk üretiminin Türkiye'de yaygın bir tarım ürünü olduğunu belirterek, "Pamuk sayesinde yüzbinlerce insan istihdam edilmektedir. Pamuk üretiminin bu denli önemli olmasına rağmen özellikle 2005 yılından bu yana pamuk üretimimizde büyük düşüşler oluşmuştur. Bunun en önemli nedeni doğal yollardan pamuk üretiminin maliyetli olmasına karşın özellikle uzak doğu ülkelerinden genetiği değiştirilmiş (GDO) pamukların dünya piyasalarına sokulmasıdır. Bu nedenle maliyetler düşmekte fakat ülkemiz çiftçisi ve tekstil sektörü zor durumda kalmaktadır. Ülkemizde GDO'suz pamuk üretilmesinden kaynaklanan dezavantajlar İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen GMO FREE projesi sayesinde tam tersi bir avantaja dönüştürülebilir" dedi.

Çelik, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"GDO'lu ürünler başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bilinçli toplumlarda korku ve çekince oluşturmaktadır. GDO'lu ürünlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri tam olarak bilinmemekle birlikte oluşan kötü algı insanları bu tür ürünlerden uzak tutmaktadır. Benim kişisel kanaatim de bu yöndedir. Tekstil ve hazır giyim ürünlerimizi GDO'suz pamuk ile ürettiğimizi bilinç düzeyi yüksek insanlara duyurduğumuz takdirde ülkemiz için ekonomik değeri yüksek pamuğumuzu daha da kıymetlendirmiş oluruz. Bu maksatla geliştirilen proje kapsamında GMO FREE Etiketleri, pamuk balyalarından başlamak üzere pamuktan mamul tüm tekstil ve hazır giyim ürünlerine yerleştirilecektir. Proje kapsamında insanlara ürünlerimizin GDO'suz olduğu duyurulacak ve ülkemiz pamuk, tekstil ve hazır giyim sektörü markalaştırılacaktır. Bu etiketi görenler ürünlerimizin GDO'suz olduğunu bileceklerdir. Gaziantep Ticaret Borsası olarak bu projeye her türlü desteği vererek bastırılan etiketleri pamuk üreticisi üyelerimize dağıtmaktayız.”

Ekleme Tarihi
06.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamukta GDO'suz Etiket Dağıtımı Projesine GTB'den Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız