Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hayvancılık Destekleme Teşvik Başvuruları Başlıyor 

HAYVANCILIK DESTEKLEME TEŞVİK BAŞVURULARI BAŞLIYOR

MALATYA (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Hayvancılığın Desteklenmesi kapsamında verilecek olan teşviklerin miktarlarını açıklayarak, yetiştiricilerin üye oldukları birlikler aracılığı ile başvurdukları taktirde uygulamadan yararlanabileceklerini bildirdi.
 
Yazılı bir açıklama yapan Aygül, "Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı gereğince 2011 yılı için, Anaç Sığır Başına 225 TL, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilere Anaç Sığır Başına 275 TL, Suni Tohumlama Sonucu Doğan Buzağı başına 75 TL, Yerli ırk ve Yerli ırk melez sığırlarından etçi ırklara ait sperma ile yapılacak çevirme melezlemesi sonucu doğanlara 150 TL ve hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında Brucella S-19 ve Şap aşısı yapılmış dişi sığırlara 25 TL teşvik verilecektir" şeklinde bilgi verdi.
 
Aygül uygulama hakkında ise şu bilgileri aktardı:
 
"Yetiştiricilerin anaç sığır desteğinden yararlanması ancak üst birliğini oluşturmuş herhangi bir hayvancılık örgütüne üye olması şartı gerektirdiği için, Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz örgütleri aracılığı ile başvurabilirler. Suni tohumlamadan doğan buzağı desteğinde örgüt üyeliği şartı aranmadığından, yetiştiricilerimizin desteklemeden yararlanabilmesi için bizzat bağlı bulundukları il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile şahsen başvurmaları gerekmektedir.
 
Buzağı desteğine başvuran yetiştiricilerin ayrıca aşı desteği için başvurmalarına gerek yoktur. Anaç sığır desteklemesi için; örgütler yıl içinde üyelerinden başvuru dilekçelerini aldıktan sonra, üyeleri adına 1-31 Aralık 2011 tarihleri arasında İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapmak zorundadır. Örgütlü üretici olmayıp Suni Tohumlama sonucu doğan buzağısı olan yetiştiriciler ise; 1 Ekim 2011- 31 Aralık 2011 tarihleri arasında bağlı bulundukları il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuracaklardır."

Ekleme Tarihi
07.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hayvancılık Destekleme Teşvik Başvuruları Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız