Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antbirlik, kütlü pamuğun kilogramını 1,70 TL’den alacak

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, 2011–2012 ürün alım döneminde geçerli olacak kütlü pamuk avans fiyatını belirlediklerini açıkladı. Balaban, Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuk için belirlenen baz kalite için avans fiyatın 1,70 TL olduğunu bildirdi. 
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Abdullah Balaban, bu sezon birliğe bağlı kooperatiflerde randıman esasına göre kütlü pamuk alımı yapılacağını kaydetti. 
 
    Kooperatiflerce yapılacak alımında randımanın yanında pamuğun neminin de önem taşıyacağını belirten Balaban, “39 randımana ve yüzde 10 neme sahip Beyaz ST-1 baz kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatı 1,70 TL. Randıman oranı yükseldikçe kütlü pamuğun fiyatı da 0,02 Kuruş daha yüksek olacak.” dedi. 
 
    Randıman düştükçe de tersi durumun söz konusu olacağını aktaran Balaban, şunları kaydetti: “Nem oranı baz nem oranından yüzde 1 daha az olduğunda fiyat yüzde 2, nem oranı baz nem oranından yüzde 2 daha az olduğunda fiyat yüzde 4 daha yüksek olacak. Bunun yanında nem oranının her yüzde 1 artışında fiyat da aynı şekilde baz nem oranına göre her yüksek nem oranında yüze 1 daha düşük olacak. Bu sistem uzun yıllardır tüm Türkiye’de uygulanıyor. Açıkladığımız fiyatlar mevcut piyasa koşullarında verilebilecek en iyi fiyat.” 
 
Antbirlik üreticisini tohumdan ürünün tarladan hasadına kadar geçen her aşamada desteklediklerini vurgulayan Abdullah Balaban, bu çerçevede 2011/2012 ürün alım dönemi için Antbirlik ortaklarına yaklaşık 25 milyon TL değerinde ihtiyaç malzemesi dağıtıldığı bilgisini verdi. 
 
    Bu rakamın geçen yılın yaklaşık iki katı olduğuna dikkat çeken Balaban, “Antbirlik sayesinde Antalya bölgesinde neredeyse bitme noktasına gelen beyaz altın yeniden ayaklandı. 2011/2012 ürün alım döneminde tahminlerimize göre yaklaşık 35 bin ton kütlü pamuk alımı yapılacak.” dedi. 
 
    Balaban, “Birliğimiz her dönemde üretici ortaklarının yanında oldu.” diyerek şu değerlendirmede bulundu: “2011–2012 kütlü pamuk hasat döneminin tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tüm üreticilerin beklentilerini karşılayacak bir hasat yılı olur, havaların da iyi gitmesiyle yüksek verimlilik ve kalitede ürün hasat edilir, çiftçimizin yüzü güler. Tüm çiftçi dostlarımın hasadı bol kazancı yüksek olsun.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antbirlik, kütlü pamuğun kilogramını 1,70 TL’den alacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız