Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Türk tohum üreticileri birliği, Ukrayna'ya çıkarma yaptı 
 
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) 60 kişilik bir heyetle Türk tohumlarının tanıtımı için 3-7 Ekim günlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev’e çıkartma yaptı. Görüşmelerde, Karadeniz havzasının iki önemli tarım ülkesinin tohum birlikleri TSÜAB ile Ukrayna Tohum Ortaklığı Birliği (UTOB) arasında işbirliği yapılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.
 
Türkiye’nin tohum ihracatını geliştirmek ve dış ticaret hacmini artırmak amacıyla, Kiev’e gelen 60 kişilik heyette yer alan 45 birlik üyesi beş gün süresince, Ukrayna pazarını yakından tanıma imkânı buldu. Gezi akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TSÜAB Başkanı İlhami Özcan Aygun, ülke tohumluk ihracatını geliştirmek ve dış ticaret hacmini artırmak amacıyla, ihracat potansiyeli yüksek olan ülkelere, TSÜAB üyelerinden oluşan heyetlerle ziyaretler düzenlediklerini söyledi. 
 
UTOB Başkanı Andriy Liesnikov ise konuşmasında Ukrayna şirketleri ve tarım enstitülerinin bu gezi öncesinde de Türk tohumları aldığına dikkat çekerek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki tohum ticaretine bir ivme kazandıracağını belirtti. 
 
Müşterek basın toplantısında iki ülke arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. TSÜAB ve UTOB arasında imzalanan anlaşma ile birlikte taraflar; bilgi ve numune paylaşımı, ilmi çalışmalar, ortak projelerin yürütülmesi, uzman eğitimi, fuar, sergi, seminer ve konferanslara ortak katılma gibi konularında işbirliği yapacak. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk tohum üreticileri birliği, Ukrayna'ya çıkarma yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız