Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Ankaralı üretici fiyatı düşünce domatesi salça yapmaya başladı
      
Ankara'nın Çubuk ilçesinde kilo fiyatı 30 kuruşa kadar düşen domatese alıcı bulamayan üretici, çareyi salça yapmakta buldu.
 
 
 
    Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük, domatesin geçen yıl bu aylarda çok yüksek fiyatlarda alıcı bulduğunu, ancak bu sene fiyatın umdukları gibi gitmediğini söyledi. Ankara’nın domates ihtiyacının bir kısmını kendi mahallerinin karşıladığını ifade eden Küçük, "Geçtiğimiz yıl market sahipleri ve toptancılar mahallemize gelerek domatesi tarladan alıyordu. Bu nedenle de makine boş durmuştu ve üreticilerimiz kendi ihtiyaçlarının dışında salça yapma zahmetine girmemişlerdi. Ancak bu yıl domatesin toptan fiyatı 30 kuruşa kadar düştü." dedi.
    Bü yüzden üreticinin elinde kalan domatesi salça yapmaya başladığını ifade eden Fatih Küçük, "Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından geçen yıl alınan ve domatesin yoğun olarak üretildiği mahallemize kurulan salça makinesi üreticinin imdadına yetişti. Domates para etmeyince üreticilerimiz, zararına satmaktansa salça yapmayı tercih ediyor. Domates fazla durmaz ancak, salça yıl boyu bozulmadan kalabilir. Ayrıca salça daha çok para ediyor." dedi.
 
    Salça makinesi sayesinde domatesinin tarlada çürümekten kurtulduğunu aktaran üretici Yüksel Mıklı, "Geçtiğimiz yıl domates para çok edince, bu yıl daha çok sebze ektik. Ama ne yazık ki tam para edeceği aylarda domatesi alan olmadı. Biz de ne yapılım salça yapıp satacağız." diye konuştu. Salça sıkma makinesi sayesinde günlerce domateslerle uğraşmaktan kurtulduklarını ifade eden evhanımı Selma Baştan ise "Günlerce geceli gündüzlü uğraştığımız salçayı, 10 dakikada sıkıveriyor. Çok daha az zahmetle daha çok salça yapıyoruz." şeklinde konuştu.(CİHAN)
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ankaralı üretici fiyatı düşünce domatesi salça yapmaya başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız