Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Hayvan sevkiyatında denetimler sıkı

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve şap hastalığının yurt genelinde yaygınlaşmaması için şap aşısı olmayan hayvanların sevkiyatına izin verilmiyor.
 
Yaklaşan kurban bayramı öncesi besicileri uyaran Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam hayvan sevkiyatında denetimlerin geçen yıllara oranla daha sıkı olduğunu ve şap hastalığı nedeniyle trakya bölgesine şap aşısı olmayan hayvanların giremeyeceğini belirtti.
 
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Kimi yıllardır yetiştirdiği hayvanını satmak istiyor kimi ise kurbanda vacip görevini yerine getirebilmek için kesesine uygun hayvanı bulmayı amaçlıyor. Her yıl Doğu ve Karadeniz Bölgesi'nden büyük şehirlere ve Trakya bölgesine binlerce hayvan sevkiyatı yapılıyor. Geçen yıl Trakya bölgesine iki bin 500 büyükbaş, dört bin de küçük baş hayvan sevkeden Ordu' da bu yıl şap hastalığından dolayı denetimler sıkı. 
 
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi besicileri uyaran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam Trakya bölgesine Hayvan sevkiyatı konusunda şöyle konuştu: "Biz geçen yıl özellikle büyük illere ve diğer illere iki bin 500 büyükbaş, 4 bin küçük baş hayvan nakledildiğini görüyoruz. Tabi bu sene aynı sayının sevkinin yaşanacağını düşünüyorum. 
 
Trakya’ya hayvan sevkiyatında bakanlığımızın bu anlamda koymuş olduğu kısıtlamalar var. 
 
Özellikle Trakya da hayvancılığın hastalık noktasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bakanlığımız bir takım çalışmalar yürütmekte. Yine biz yetiştiricilerimize hayvanlarını sevk etmeden 15 gün önce şap aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Aksi taktir de şap aşısı yapılmayan hayvanlar il dışına kesinlikle çıkarılmayacak yine ilçeler arasında da sevkleri olmayacak. Bu manada yaklaşan kurbanda sıkıntı yaşanmaması adına yetiştiricilerimizin ilimiz ve ilçemiz müdürlükleriyle temas halinde olmalarını istiyoruz."
 
Denetimlerin bu yıl daha sıkı olduğunu söyleyen Sağlam, sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Denetimler bu yıl daha sıkı yol kontrolleri ve sahadaki kontrollerimizi en üst seviyede yapıyoruz. şunu iyi biliyoruz hayvan sağlığı bizim için çok önemli, hayvan sağlığında özellikle bizim ilimiz içersinde ciddi bir önem arz eden şap hastalığından ülkemizin korunması bu nokta da aşısız ağrilin yakalanması adına gerekli kon trolleri üst seviye de yapmaktayız." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
11.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hayvan sevkiyatında denetimler sıkı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız