Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Eylül 2025 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mısır tarlası IcerikbannerUrl

Niksar'da Dane Mısır Hasadı Başladı

Tokat'ın Niksar ilçesinde dane Mısır hasadı başladı. 
 
Niksar Ovası'ndaki Ormancık, Şahinli, Mahmudiye, Kumçiftlik, Haydarbey ve Boğazbaşı köyleri ile Yolkonak beldesinde dane Mısır hasadı başladı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisi Erhan Özdemir ve ziraat teknikeri Ali Osman Türker, Ormancık köyünde Duran Sencer'e ait 26 dekar alandaki hasat çalışmalarını inceledi. 
 
Sencer'e ait arazide ekili olan 3 ayrı Mısır çeşidini kontrol eden Özdemir ve Türker, biçerdöverle yapılan hasat sonucu oluşan dane kaybını ve verim tahminlerini değerlendirdi. İkili, ayrıca elde edilen üründeki nem oranını da tespit ederek demonstrasyon sonuçlarını kontrol etti. 
 
Hayvancılığının girdi maliyetlerini düşürmek ve yem fabrikalarının ham madde ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sulu tarım yapılan Niksar'da, Mısır yetiştiriciliğinde modern tarım yöntemleri kullanılarak dekar başına 1400-1500 kilogram verim alındığı belirtildi. 
Mısır tohumunun mibzerle ekilmesi, çapalama, gübreleme, ilaçlama ve sulama işlemlerini zamanında teknik alet ve edevatlarla yapılması halinde dekar başına brüt 930 lira gelir elde edilebileceği kaydedildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Niksar'da Dane Mısır Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız