Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Sağanak yağış pamuğu hasat zamanında yakaladı

Antalya’da dün öğleden sonra başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağış ve fırtına, tarım alanlarına büyük hasar verdi. Sel ve su baskınları sonucu Aksu ve Serik ilçelerinde sera ve pamuk alanları su altında kaldı. 
 
En fazla zarar, Gebiz ve Abdurrahmanlar beldesinde meydana geldi. Aksu Çayı'nın taşması sonucu Abdurrahmanlar beldesinde henüz hasadı yapılmayan 15 ile 20 bin dekar arasında pamuk alanı zarar gördü. 
 
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Genel Müdürü Atila Diniz, Aksu Çayı'nın taşmasından dolayı çevredeki pamuk ekili alanların zarar gördüğünü bildirdi. Yağışlardan 15 ile 20 bin dekar arasında pamuk alanın zarar gördüğünü belirten Diniz, “Pamuk hasadı devam ediyor. Ancak büyük bölümü henüz tarlada. Bu durum büyük risk oluşturuyor. Yağıştan etkilenen alanlarda verim kaybı söz konusu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Zararın boyutu birkaç gün sonra ortaya çıkar.” diye konuştu.
 
Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu da Aksu Çayı'nın taşması sonucu, bölgedeki sera ve dikili alanların zarar gördüğünü söyledi. 
 
Abdurrrahmanlar’da birçok serayı su batığı bilgisi aldıklarını aktaran Ordu, yağıştan etkilenen tarım alanının 50 bin dönüm civarında olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti. 
 
Bazı seralarda sel sularının yüksekliğinin bir metreye kadar çıktığını ifade eden Ordu, şu bilgileri verdi: “Serik ve Aksu İlçe Tarım müdürlükleri zarar tespit çalışmalarına başladı. Zararın boyutu henüz belli değil, ama 50 bin dekar civarında olduğunu tahmin ediyoruz.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
11.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sağanak yağış pamuğu hasat zamanında yakaladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız