Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

KURBANLIKLAR CEP YAKACAK - ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI MURAT YAĞMUR, BU YIL EN DÜŞÜK KURBANLIK KOYUNUN BİN 150 TL'DEN ALINABİLECEĞİNİ BELİRTTİ


ADANA (İHA) - Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, Kurban Bayramı'nda en düşük kurbanlık koyunun bin 150 TL olacağını söyledi.
 
Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, Kurban Bayramı'na sayılı günler kaya küçükbaş hayvanın kilosunun arttığını bu nedenle Kurban Bayramı'nda en düşük kurbanlık koyunun bin 150 TL'ye alınabileceğini söyledi. Kurbanlık koyun fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının tek sebebinin Türkiye'de küçükbaş hayvancılık sektörünün bir kaç firmanın elinde olmasından kaynaklandığını söyleyen Yağmur, "Türkiye'de şuanda 6 milyon koyun var. Küçük üretici koyun yetiştirmiyor. Yem ve mazot fiyatları çok yüksek. Yemin
kilogramı 2.5 ile 3 TL arasında değişiyor. Büyük firmalar koyunları ellerinde tutup Et Balık Kurumu ne zaman fiyat yükseltirse o zaman satışa sunuyorlar. Kurban Bayramı öncesi de koyun çok az olduğu için fiyatı çok yüksek olacak" diye konuştu.
Kurbanlık koyun fiyatlarını düşürmenin tek yolunun koyun ithalatı olduğunu söyleyen Yağmur şunları kaydetti:
 
"Nasıl yurt dışından angus geldiyse koyunda getirilebilir. O zaman büyük firmaların tekeli kırılmış olur. Kuzu eti marketlerde 80 TL'ye ulaştı. Bunun önüne geçmek için mutlaka ithal koyun gelmeli. Aksi taktirde Kurban Bayramı'nda koyunu bin TL'ye bile alamayız."
 
Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bin 150 TL'ye kurban alıp kesemeyeceğini vurgulayan Yağmur, "Özellikle bu yıl koyun kesmeyin. Çünkü ülkemizde koyun kıtlığı yaşanıyor. Hem de fiyatlar çok yüksek. Ya 4-5 kişi toplanıp büyükbaş hayvan alıp kurban yapın ya da Mehmetçik Vakfı'na ya da diğer hayır kurumlarını bağış yapın. Eğer herkes koyun kesmeye kalkışırsa fiyatlar daha da yükselir. 4-5 kişi bir dana alsa ortalama 5 bin TL'den biner TL ödemiş olur. Hem daha uygun olur hem de koyun yok edilmemiş olur" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
12.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kurbanlıklar Cep Yakacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız