Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİYLE KURBANLIK BESLİYOR
 
 
 
SANAYİ GÜBRESİ KULLANILMADAN YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ İLE KURBANLIK BESLEYEN BESİCİ, ORGANİK ÜRÜNLE BESLENEN HAYVANLARININ TADININ ÇOK FARKLI OLDUĞUNU İFADE EDİYOR

SAKARYA (İHA) - Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde hayvan besiciliği yapan Kamil Mete, hayvanlarını organik tarım ürünleri ile besliyor.
 
Söğütlü’ye bağlı Maksudiye köyünde yaşayan Kamil Mete, organik tarım ile uğraştığı için hayvanlarına da bahçesinde organik olarak elde edilen besinleri yediriyor. Organik tarım ürünleri ile beslenen büyükbaş hayvanlarının lezzetin farklı olduğunu ifade eden Mete, “Kurbanlık olarak satışa sunduğum hayvanların etinin lezzeti hiçbir yerde bulunmaz” dedi.
 
Maksudiye’de 30 byükbaş hayvanın bulunduğu ahırında doğal besi ile hayvanlarına bakan Mete, “Köyümüzde Berrin Ertürk’e ait tescilli Jade Çiftliği’nde yapılan organik tarımdan elde ettiğimiz silajlık mısır, arpa, mısır ve bu tür besinleri hayvanlarıma veriyorum. Hayvanlarımız sanayi gübresi kullanmadan organik olarak yetiştirilen slajlık mısır, arpa, yulaf yonca gibi organik besin ile besleniyor. Bu nedenle etinin lezzeti de bir başka oluyor. Muş Malazgirt yaylasından 4 ay önce besiye aldığımız hayvanlara talep hayli fazla. Şu an için kurbanlık olarak 3 ile 6 bin lira arasında büyüklüklerine göre satıyoruz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
14.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Organik Tarım Ürünleriyle Kurbanlık Besliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız