Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Çikolata devi Ferrero, Manisa'da fabrika kuracak
      
İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, dünyanın dördüncü büyük çikolata ve şekerleme üreticisi Ferrero'nun, Manisa'da yatırım yapma kararı aldığını bildirdi. Ferrero, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)'nde kuracağı fabrikada 200 kişiyi istihdam edecek.
 
 
 
Marsili, İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di-Bernardini ve Ferrero'nun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Bölge Direktörü Renato Danna ile birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Carlo Marsili, firmanın ilk aşamada 95 milyon euro tutarında yatırım planladığını söyledi. MOSB'de kurulacak fabrikanın 2013 Şubat ayında üretime başlamasının ve ilk aşamada iki çeşit ürün imalatının planlandığını belirtti. Ferrero'nun sadece üretim odaklı bir şirket olmadığını, fabrikalarının bulunduğu yerlerde sosyal projelerle de adını duyurduğunu ifade ederek, Manisa'ya yapacağı yatırımın hastane ve okul gibi sosyal sorumluluk projelerini beraberinde getireceğini vurguladı.
 
Bölge Direktörü Danna ise Türkiye'deki yatırım için altyapısı ve İzmir Limanı'na yakınlığı sebebiyle MOSB'yi tercih ettiklerini söyledi. Halen 17 ülkede birer fabrikaları bulunduğunu aktaran Danna, 18.'sini Türkiye'de kurulacaklarını ifade etti. Bu yatırımla Türkiye’nin, Ferrero’nun Ortadoğu'ya açılan kapısı olacağını dile getirerek, “Ayrıca Nutella ve Kinder çikolataları, bundan böyle ithal değil, Türkiye'de üretilmiş ürünler olacak. Diğer ürün grubunda ise iki adet Kinder markası altında soğuk dolap ürünlerimiz var, onlar da Türkiye'de imal edilecek.” dedi.
 
Vali Daşöz de Ferrero’nun Manisa’ya yatırım kararından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Daşöz, firmanın hammadde temini politikası hakkında da bilgi istedi. Bunun üzerine Renato Danna, grup olarak Türkiye'nin 1 numaralı fındık satın alıcısı olduklarını, ayrıca buradaki üretimlerinde kullanılacak süt, bal ve şekerin de yurtiçinden temin edileceğini söyledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çikolata devi Ferrero, Manisa'da fabrika kuracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız