Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin 

ANTALYA'DAKİ SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN - MANAVGAT ZİRAAT ODASI BAŞKANI RASİM METİN: - "TARSİM İÇİN FELAKETİ BEKLEMEYİN"

ANTALYA (İHA) - Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 3 gün Antalya bölgesinde etkili olan yağışların Manavgat'ta özellikle Değirmenözü köyünde büyük çapta hasara yol açtığını belirterek, "ürünlerini Tarım Sigortası yaptıran vatandaşlarımızın yağışlardan dolayı gördüğü zarar sigorta tarafından karşılanmaktadır. Tarım Sigortası yaptırmak için felaketlerin yaşanmasını beklemeyelim" dedi.
 
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat' ı son 3 gündür etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından selin vurduğu köylerde meydana gelen zarar hakkında basın açıklaması yaptı. Metin yaptığı açıklamada Yağışlar yüzünden Manavgat'ta can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Metin, köylerde 67 küçükbaş, 2 büyükbaş hayvan, 6 bin balık, 6 ton 200 kilogram buğday, 7 dekar sebze, 5 ton saman, 2 ton da hayvan yeminin telef olduğunu belirtti. Metin yaşanan felaketin ardından Tarım
Sigortası'nın (TARSİM) ne kadar önemli olduğunun bir defa daha ortaya çıktığını söyledi. Yaşanan felaket sonrasında Manavgat'ta can kaybının olmadığını belirten Metin; olumsuz hava koşulların özellikle Değirmenözü köyünde büyük hasara yol açtığını söyledi. Yağışların özellikle pamuk ekili arazilere zarar verdiğine değinen Metin, Manavgat'ta 16 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapıldığını, yağışlar yüzünden pamukta ciddi kalite kaybı yaşandığının altını çizdi.
Yaşanan felaketin ardından TARSİM'in önemine değinen Metin, "Şiddetli yağışlar ve tarım alanlarında ortaya çıkan zararlar, TARSİM'in önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin bu yaşananları çok iyi anlaması gerekiyor. İhmalkar davranmamamız lazım. TARSİM'den poliçe yaptıran çiftçilerimiz şimdi uğradıkları kayıpları telafi edecekler. Sigorta yaptırmayanların böyle bir şansı olmayacak. Manavgat Ziraat Odası olarak geçtiğimiz haftadan itibaren TARSİM poliçeleri düzenlemeye
başlattık. Çiftçileriniz yaptırdıkları poliçelerin yüzde15'ini peşin kalanını ise hasat sonrasında ödeye biliyorlar. Ayrıca poliçe bedelinin yüzde 50'sinin de devlet tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
15.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antalya'daki Sağanak Yağışın Ardından




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız