Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Eskişehir'de Şap Alarmı

Eskişehir'in Seyitgazi, İnönü, Han, Günyüzü ve Tepebaşı ilçelerine bağlı bazı köylerdeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, il genelindeki hayvan pazarlarında geçici olarak hayvan satışı yasaklandı, sözkonusu köyler de karantina altına alındı. 
 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şap hastalığının Kurban Bayramı nedeniyle doğu illerinden getirilen büyükbaş hayvanlardan yayıldığının sanıldığı belirtildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 
 
"İlimizde mevcut tüm büyükbaş hayvanlarda aşılama işlemleri düzenli olarak yürütüldüğünden, hastalığın İran sınırına yakın doğu illerinden getirilen büyükbaş hayvanlardan yayıldığı düşünülmektedir. İl bazında aşılama çalışmaları hızla devam etmektedır.
 
Hastalığın başka köy ve işletmelere yayılmaması için 5996 sayılı Veteriner hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 3. ve 4. maddeleri ve şap hastalığının kontrolüne ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca gerekli tedbirler alınmış, bu meyanda ilimizdeki hayvan pazarlarında geçici olarak hayvan satışları yasaklanmış ve ilgili bölgeler karantinaya alınmıştır. Bu süreçte mezbahalara kontrollü olarak hayvan sevkiyatı devam etmektedir. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın madur olmaması için hastalık kısa sürede söndürülecek ve Bayram öncesi satış ve sevkiyatlar serbest bırakılacaktır."

Ekleme Tarihi
15.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Eskişehir'de Şap Alarmı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız