Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

    Bakan Yardımcısı Arzu: Kurbanda spekülasyon yapılıyor
                
        
      Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, kurban fiyatları konusunda spekülasyon yapıldığını belirterek, “Şu andaki hayvan ve et stoku herhangi bir endişeye mahal verecek durumda değil.” dedi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısı ile düzenlenen törende gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Türkiye’ye ithal kurbanlıkların geleceği söyleniyor. Son durum nedir?” şeklindeki sorusu üzerine Arzu, “Her kurban bayramı döneminde maalesef böyle spekülasyonlar yapılıyor. Türkiye dünyada tarımda yedinciliğe geldi.
 
Bu yedincilikte de önümüzdeki ülkeler Amerika, Kanada, Çin, Hindistan gibi kıta ülkeleri. Nüfus büyüklüğü ya da toprak büyüklüğü olarak bizim 20 katımız olan ülkeler.” dedi. Türkiye’nin son 7 yılın 6 yılını tarımda büyüyerek geçirdiğini ifade eden Arzu, “Ama ne hikmetse Türkiye’de kimse son 10 yılda tarımdaki bu büyümeyi görmüyor da , zaman zaman et fiyatları ya da kurbanlıklar üzerinden spekülasyonlar yapılıyor. Bu konuda endişelenecek, telaşlanacak hiçbir şey yok. Bütün gelişmeleri Tarım Bakanlığımız takip ediyor. Herhangi bir endişe yok.” diye konuştu.


“Angusların gelme ihtimali var mı?” şeklindeki soru üzerine Arzu, “Yok öyle bir şey. Şu anda bütün çalışmalar yapılıyor, Tarım Bakanlığı'nın denetiminde.” ifadesini kullandı.


“İki yaşını doldurmamış angusların kesimi yapılmıyor. Bunlar sıkıntı yaratacak mı?” sorusuna Arzu, “Bir sıkıntı yaratmayacak diye biliyorum. O konuda hiçbir endişeniz olmasın. Ülkenin şu andaki hayvan ve et stoku herhangi bir endişeye mahal verecek durumda değil.” cevabını verdi.


Vatandaşların yüksek kurban fiyatları ile karşılaşıp karşılaşmayacağı konusunda ise Arzu, “Spekülatif olarak kurban fiyatları her dönem böyle yapılan çalışmalarla bir miktar yükseliyor ama kurban günü geldiği zaman zaten kurban kesecek vatandaşlarımız, kurban fiyatlarını bu kadar da yüksek olmadığını görüyorlar. Ama dediğim gibi bu konuda basına da çok iş düşüyor. Bu konudaki spekülasyonları fazla dikkate almamak gerekiyor.” şeklinde konuştu. Arzu, GDO tartışmaları ile ilgili olarak da “Dünya standartları neyse bizde de o uygulanıyor.” dedi.(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Yardımcısı Arzu: Kurbanda spekülasyon yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız