Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
sera, seracılık 

Elektriği evlere, ısısı seralara verilecek

BURSA KENT KATI ATIK DEPOLAMA ALANI'NDA OLUŞAN METAN GAZININ, ENERJİ KAYNAĞI OLARAK KULLANILMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ -GAZDAN ÜRETİLECEK ELEKTRİK TEİAŞ'A, ISI İSE SERALARA VERİLECEK

BURSA (A.A) - Bursa Kent Katı Atık Depolama Alanı'nda oluşan metan gazının, enerji kaynağı olarak kullanılması için yürütülen çalışmalara hız verildiği bildirildi.
 
     Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, ''sağlıklı, planlı ve çağdaş bir Bursa için sürdürülebilir çevre'' ilkesiyle hareket eden Belediye, kaynakların etkinliği ve verimliliğini artırmak için teknolojik ve bilimsel metotların ışığında yapıcı hizmetlerini sürdürüyor.
 
     Bu kapsamda, Kent Katı Atık Depolama Alanı'nda oluşan metan gazından enerji elde edilmesine yönelik çalışmalara hız verildi.
 
Depolanmış katı atık içinde yatay kanallarla birlikte düşey kuyular açılarak metan gazı toplama sistemleri oluşturulmaya başlanırken, saha içi inşasının ardından ana toplama sisteminin yapımına geçildi.
     Bu sayede ana toplama sistemindeki gaz, jeneratörlere aktarılarak ısı ve elektrik enerjisi üretilecek. Elektrik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından düzenlenecek üretim lisansını takiben oluşturulan nakil hattı üzerinden Türkiye Elektrik İletim A.Ş'ye (TEİAŞ) verilerek şebeke içi dağıtımı sağlanacak.
     Üretilen ısı enerjisi ise kurulacak seralarda enerji kaynağı olarak değerlendirilecek.
     Kent katı atık depolama alanında oluşan metan gazından enerji elde edilmesiyle saatte yaklaşık 3 bin metreküp metan gazı form değiştirecek.
     Metan gazının yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılmasıyla birlikte yılda 20 bin konutun aydınlatmasına eşdeğer yaklaşık 33 milyon 600 bin kilovat elektrik enerjisi üretilecek.

Ekleme Tarihi
18.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Elektriği evlere, ısısı seralara verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız