Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

FAO MADALYASI' SUNAR MISIR'A VERİLECEK - FAO VE TÜGİS TARAFINDAN GIDA SEKTÖRÜNDE 'ALTIN MADALYA' OLARAK NİTELENDİRİLEN; 'FAO MADALYASI'NA BU YIL SUNAR MISIR LAYIK GÖRÜLDÜ


 
ADANA (İHA) - Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından gıda sektöründe; 'altın madalya' olarak nitelendirilen; 'FAO Madalyası'na bu yıl Sunar Mısır'ın layık görüldüğü bildirildi.
 
Çukurova Bölgesi'nde üretim faaliyetlerini sürdüren ve bölgeyi adeta önemli bir 'tahıl ambarı' konumuna dönüştüren Sunar Grup'a bir ödül daha. Grup bünyesinde yer alan 'Sunar Mısır'ın; TUGİS ve FAO tarafından verilen ve gıda sektörünün; 'altın madalyası' olarak adlandırılan; 'FAO Madalyası'na layık görüldüğü açıklandı. Firmaya madalyasıysa; 18 Ekim Salı günü İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan törenle birlikte sunulacağı kaydedildi. Söz konusu etkinlikte Sunar Grup adına 'FAO Madalyası'nı ise, Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çomu'nun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in elinden alacağı belirtildi.
 
Öte yandan, BM FAO'nun, açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943'te kurulan ve 1946'da BM'nin uzmanlık kuruluşu haline gelen en eski teşkilatlarından biri konumunda bulunuyor. Merkezi Roma'da bulanan FAO, dünyada yayılmış çok sayıda büroları ile hizmet veriyor. 1960'lardan sonra çalışmalarını, daha çok tarım ürünlerinin geliştirilmesi ve protein eksikliğinin giderilmesi konularında yoğunlaştıran FAO'nun üyeleri ise BM ülkelerinin çoğunluğundan oluşuyor. Türkiye ise 9 Haziran 1947 tarih ve 5063 sayılı kanun gereğince teşkilata üye olan ülkeler arasında yer alıyor.

Ekleme Tarihi
18.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fao Madalyası' Sunar Mısır'a Verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız