Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 

Çayirli Fasulyesi Pakete Girdi
 
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’ın ve Çayırlı’nın önde gelen tarımsal ürünlerinden birisi olan kuru fasulye ilçe için kalkınmanın başlangıcı oluyor.
 
İlçede en çok üreticiliği yapılan tarımsal ürün olan kuru fasulye için daha önce Çayırlı Kaymakamlığı ve Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün girişimleri ile Kuru Fasulye Üreticileri Birliği kurulmuştu.
 
Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında Çayırlı’da kuru fasulye temizleme ve paketleme tesisi kuruldu. Çayırlılı üreticiler ürettikleri fasulyeyi birlik çatısı altında kendi marka ve ambalajlarıyla pazara sunacak. Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Ali Lek, Sivas Erzincan kalkınma koordinatörleri ziraat mühendisi Karabey Atıcı ve ziraat mühendisi Ahmet Çelikkol, İlçe Tarım Müdür vekili Mutlu Tekbıyık, Haykop Başkanı Abdülaziz Erdoğan, Köy Muhtarları ve çiftçiler İlçede faaliyet gösterecek olan Çayırlı Esence Kuru Fasulye Eleme, Boylama ve Paketleme Tesisinde incelemelerde bulundular.
 
Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz tesislerde yaptığı konuşmasında “Bu Tesisin İlçemiz ekonomisine katkısı çok büyük olacaktır. Kuru fasulye Çayırlı için büyük önem taşıyor. Üretim aşamasında sorun yaşanmıyor ancak pazarlama noktasında ilçenin sıkıntıları vardı. Kurulan tesis bu sıkıntıları ortadan kaldıracak.
 
Bu tesis ile çiftçilerimizin daha çok kazanması, fasulyenin ilçeye olan katma değerin artırılması amaçlanmaktadır. Kurulan bu tesiste bundan sonrada Çayırlı Kaymakamlığı olarak üzerimize düşen görevi severek yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.Kuru Fasulye Üreticileri Birliği Başkanı Abdülaziz Erdoğan ise konuşmasında kurulan Esence Kuru Fasulye Eleme, Boylama ve Paketleme Tesisi ile İlçe ve bölgesinde yetiştirilen Kuru fasulye ürünlerinin artık ambalajlanıp satışa sunulacağını söyledi. Türkiye'de Kuru Fasulyede İlçenin marka olması için en iyi ürünleri paketleyerek
 
Türkiye'ye satacaklarını altını çizen Erdoğan, “Kısa zaman içerisinde tüm Türkiye, İlçemiz’de üretilen Kuru fasulyeyi konuşacak ve tadacak. Bu tesis ile birlikte ilçemizde yaklaşık 10-15 gencimize iş imkânı da sağlamış olacağız. Çiftçilerimizin de sıkıntısı olan pazarlama sorunlarını da ortadan kaldırmış olacağız. Tesisimizde paketleyeceğimiz Kuru Fasulyeyi ihraç etmek için çalışmalarımız başladı. 500 metrekare kapalı alana kurulu olan tesisimizde eleme, boylama ve paketleme ile ilgili olarak tesisimiz her türlü son sistem cihazlarla donatılmıştır” dedi.

Ekleme Tarihi
18.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çayirli Fasulyesi Pakete Girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız