Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Yozgat'tan Büyük İllere 26 Bin Kurbanlık Hayvan Sevki Yapılacak

Tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip Yozgat'ta yaklaşık 20 bin büyükbaş, 6 bin de küçükbaş olmak üzere toplam 26 bin kurbanlık hayvanın büyük illere sevki yapılacak.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşan KurbanBayramı nedeniyle kurbanlık hayvan sevkıyatının şu günlerde başladığını belirtti. Yetkililer, "İlimizden yaklaşık 25 bin kurbanlık hayvanın başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyük illere sevki yapılacak. Bizler bölgemizdeki bu kurbanlık hayvanların gerekli aşıları, kulak küpeleri ve diğer kontrollerini tamamladık. İlimiz doğu ve batı illerini birbirine bağlayan orta noktada olduğu için bölgemizde de E-88 kara yolunda trafik ekipleri ile birlikte tarım müdürlüğü ekipleri de gerekli kontrolleri yapılacaktır." dedi. 
 
Müdürlük yetkilileri, hayvan sevki sırasında yapılan kontrollerde şap aşısı uygulanmış hayvanların kulak küpesi ve pasaportunun bulunması gerektiğine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu: "Sevki yapılacak kurbanlık hayvanların gerekli aşıları, kulak küpeleri ve diğer kontrollerinde evrakların eksiksiz olarak bulundurmaları gerekir. Belirtilen bu şartları haiz olmayan hayvanlar için kesinlikle veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecek ve önceki yıllarda olduğu gibi hayvan pazarlarına sokulmalarına izin verilmeyecektir. Kaçak sevk durumlarında ise 5996 sayılı kanuna göre sığır başına 323 TL, küçükbaş başına 53 TL idari para cezası uygulanacak, ayrıca hayvan sahibine ise Bin 77 TL. para cezası kesilecek." 
 
Yozgatlı besiciler de hazırlıklarını tamamlayarak, birkaç gün içerisinde Ankara ve İstanbul'a kurbanlıkları satmaya götürmeye hazırlanıyor. Yerköy'lü besici Löbet Salman, 70 tane büyükbaş kurbanlığı olduğunu belirterek, "Ben yıllardır besicilik işi yaparak evimin geçimini sağlıyorum. Her yıl 100'e yakın büyükbaş hayvan beslerim ve kurbanda satarım. Bu yıl kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla pek fazla bir artış olacağını düşünmüyorum. Biz satıcılara göre fiyat ucuz olurken alıcılar da pahalı diyebiliyor. İnşallah umduğumuz gibi bir satış yaparız." dedi. 
 
Besici Mustafa Çelik de şunları söyledi: "Ben de baba mesleği olan hayvancılıkla evimin geçimini sağlıyorum. Her yıl 100'ün üzerinde büyükbaş, 200 de küçükbaş hayvanı besiye çekerek kurban için beslerim. Ben de bu hafta sonu kurbanlıkları Ankara'ya götüreceğim. İnşallah hayırlı satışlar yaparız."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yozgat'tan Büyük İllere 26 Bin Kurbanlık Hayvan Sevki Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız