Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manavgat 

Manavgat'ta nar yetiştiriciliğine ilgi her geçen gün artıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde nar yetiştiriciliği her geçen yıl artış gösteriyor. Nar üretimi 5 yıl öncesinde 2 bin 500 dekar alanda üretilirken, bu rakam 2010'da 4 bin 500 dekara yükseldi. Üretim rekoltesi de 5 yıl içinde 2 bin 900 tondan 6 bin 100 tona ulaştı. Dikilen fidan sayısının ise 62 binden 145 bine ulaştığı belirtildi. 
 
İlçede zeytin ve narenciye üretiminden sonra en faz yetiştirilen meyve nar olduğu ifade edildi. Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, ilçede her geçen gün nar üretimine karşı ilginin artarak devam ettiğini söyledi. Nar yetiştiriciliğinde artışta bilinçli tarım yapımı ile ilgili bilgilendirmenin çok önemli olduğunun altını çizen Tuncel, köylerde belirli program doğrultusunda ziraat mühendisleri ile birlikte muhtarlar öncülüğünde iyi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Nar, zeytin ve narenciye ürünlerinin Manavgat'ın iklim ve toprak yapısına uygun olduğunu belirten Tuncel, nar yetiştiriciliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Tuncel, "Manavgat'ta nar üretimine karşı her geçen gün ilgi artıyor. Bu artış kesintisiz devam ediyor. Her geçen gün yeni yeni nar bahçeleri kuruluyor." diye konuştu. 
 
Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, ilçede ger geçen gün nar üretimine karşı ilginin arttığını söyledi. Narenciye, zeytin ve nar yetiştiricilerine fidan bulma konusunda yardımcı olduklarını belirten Metin, yetiştiriciye meyve üretimi konusunda her zaman bilgilendirme yaptıklarını söyledi. 
 
Side Selimiye Garden Hotel sahibi Mehmet Çelikten, konaklama tesisinde kalan konuklarına ikram etmek için bahçesinde nar yetiştirdiğini söyledi. Yetiştirdiği bütün narları otelde kalan müşterilerine hediye ettiğini belirten Çelikten, Side bölgesinde genelde Hicaz türü narın yetiştiğini kaydetti. Diş kliniği avlusunda saksında meyve yetiştirmeyi sevdiğini belirten diş hekimi Recep Demirtaş, 5 saksıda nar yetiştirdiğini söyledi. 
 
Nar suyu satıcısı Yılmaz Özcan, havaların soğumaya başlaması ile birlikte sıkma nar suyuna ilginin artmaya başladığını ifade etti. Özcan, yerli ve yabancı turistlere nar suyunun bardağını 2 liradan sattıklarını kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
19.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Manavgat'ta nar yetiştiriciliğine ilgi her geçen gün artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız