Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adana 5. Tarım ve Sera Bahçe 2011 fuarları yarın açılıyor 

ADANA 5. TARIM VE SERA BAHÇE 2011 FUARLARI YARIN AÇILIYOR -TÜYAP ADANA FUARCILIK AŞ GENEL MÜDÜRÜ ERSÖZLÜ: ''FUARA 120 BİN ZİYARETÇİNİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ''



 
 
ADANA (A.A) - Tüyap Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen ''Adana 5. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'' ile ''Adana 5. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknoloji Fuarı'' yarın açılacak.
 
     TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak fuara, 18 farklı ülkeden 348 firma ve temsilcisinin katılacağını söyledi.
 
     Bereketli topraklara sahip Adana için Tarım Fuarı'nın önemli olduğunu belirten Ersözlü, tarımda teknolojinin takip edilerek üretim yapılması gerektiğini kaydetti.
 
     Ersözlü, topraktan sofraya kadar olan süreçte tarımın dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Birçok köyde eski traktörler kullanılıyor. Artık daha iyi verim alınması için yenilenen teknolojiyi takip etmek gerekir'' dedi.
     Fuarın, bölgede faaliyet gösteren binlerce çiftçinin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve tarım teknolojisini takip etmesi açısından önemli olduğuna işaret eden Ersözlü, şöyle konuştu:
     ''Yarın açılışı yapılacak fuara, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere 40 ilden yüzden fazla otobüs seferi yapılacak. Fuara 120 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Ziyaretçilerimiz fuar sayesinde, traktör, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları, seracılık, bahçecilik konusundaki katılımcı firma temsilcilerinden gerekli bilgiler alabilecek ve iş bağlantısı kurma olanağı bulacak.''
 
     Toplantıya Tüyap Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Başkanı Mustafa Ayar, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu katıldı.
     Fuarın, 23 Ekim 2011 tarihine kadar süreceği bildirildi.
 

Ekleme Tarihi
18.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Adana 5. Tarım ve Sera Bahçe 2011 fuarları yarın açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız