Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İmamoğlu'nda Şap Aşılama Çalışmaları

İmamoğlu'nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü büyükbaş hayvanlarda sonbahar dönemi şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Veteriner Hekim Bora Tepe, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, şap hastalığının ihbarı mecbur hastalıklardan olduğunu belirterek, hayvancılıkta büyük ekonomik kayıplara sebep olabilen ve halk arasında "tabak" hastalığı olarak da anılan şap hastalığına karşı her yıl ilkbahar ve sonbahar döneminde aşılama kampanyası düzenlendiğini hatırlattı. 
 
Şap hastalığının, viral bir hastalık olup büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ayak, meme, ağız ve tırnakta yaralar oluşturarak genç ve yüksek verimli hayvanlarda verim düşüklüğü ve ölümlere neden olduğunu anlatan Tepe, "Bu çerçevede 4 Ekimde başlayan ve aralık ayının başına kadar sürecek olan kampanya döneminde bugüne kadar bin 200 civarında büyükbaş hayvan aşılanmıştır. Kampanya bitiminde ortalama 10 bin büyükbaş hayvanın aşılanmasını hedeflenmekteyiz. Hastalığın görüldüğü durumlarda karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Şap hastalığına karşı aşılaması eksik olan hayvanlara veteriner sevk raporu düzenlenmeyerek nakliyesine de izin verilmemektedir" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İmamoğlu'nda Şap Aşılama Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız